Σταθάκης: Ξεκινάμε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς- Τι είπε για Ελληνικό και ΔΕΗ

Για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς,την πρώτη κατοικία, τη ΔΕΗ αλλά και την επένδυση στο Ελληνικό μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΙ ο Γιώργος Σταθάκης.

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί,  ανέφερε αρχικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.«Κατά το υπουργείο Δικαιοσύνης είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στα μέσα της επόμενης εβδομάδας», ανέφερε ο κ. Σταθάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, αρχικά θα αφορούν επαγγελματικά ακίνητα.

“Το ΔΝΤ στην πρώτη κατοικία καλείται να ξεκαθαρίσει τη θέση του”

Μιλώντας για την πρώτη κατοικία, ανέφερε ότι υπάρχει συζήτηση για νέα ρύθμιση που θα την προστατεύει και μετά το τέλος του 2018.«Με τον ισχύοντα νόμο υπάρχει ισχυρή προστασία για την πρώτη κατοικία με τα 2/3 των περιστατικών να προστατεύονται πλήρως» σχολίασε για το νόμο Κατσέλη.

«Το ΔΝΤ δεν κατάφερε να κάνει πάντα ό,τι ήθελε, και στην πρώτη κατοικία καλείται να ξεκαθαρίσει τη θέση του» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Για την αξιολόγηση

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, ο υπουργός εκτίμησε ότι αυτή θα έχει κλείσει έως τον Δεκέμβριο.«Οι επόμενες οι αξιολογήσεις είναι πιο διαδικαστικές σε σχέση με τη δεύτερη που ήταν πιο ουσιαστική. Ελπίζουμε να κλείσουμε την αξιολόγηση στην ώρα της, ώστε τον Ιούλιο να έχει κλείσει και το πρόγραμμα… Πρόθεση μας είναι να πάμε γρήγορα» επισήμανε.

Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Μιλώντας για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια. Όπως σημείωσε, με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα δεν έχουμε ακριβό ρεύμα.

Ο κ. Σταθάκης δεσμεύτηκε επίσης ότι θα διαφυλαχθούν όλες οι θέσεις εργασίας στην ΔΕΗ, ενώ σημείωσε ότι θα διατηρηθούν τα υδροηλεκτρικά.

Τέλος έθεσε ως προτεραιότητά της κυβέρνησης την επένδυση στο Ελληνικό, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος να μπλοκάρει».

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση του ΚΑΣ που εντός της ημέρας θα κληθεί να γνωμοδοτήσει επί του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπλασης του χώρου, που έχει υποβάλει ο επενδυτής, αλλά και επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, ο υπουργός επιχείρησε να υποβαθμίσει το πρόβλημα, λέγοντας ότι «νομίζω ότι θα ξεπεραστούν τα εμπόδια, υπάρχει πλαίσιο συμφωνίας δημοσίου – επενδυτών, ο χαρακτηρισμός ενός κομματιού ως αρχαιολογικός χώρος είναι συνήθης πρακτική». «Εγώ μένω Χανιά, είναι όλη η περιοχή αρχαιολογική» πρόσθεσε.

Ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε την επένδυση ως «σύνθετη», λέγοντας πάντως ότι «όλα μπαίνουν σε ένα δρόμο, είμαστε κοντά στο να κλείσει ο φάκελος αδειοδότησης».

Από την πλευρά μας, συνέχισε, έχουμε εκπληρώσει όλα τα χρονικά προαπαιτούμενα, γι’ αυτό έχουμε και το επενδυτικό σχέδιο. «Το 2018 είναι εφικτό να μιλήσει κανείς για αρχή εφαρμογής του επενδυτικού σχεδίου» σημείωσε ο Γιώργος Σταθάκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα