Σταϊνμάιερ αντί Γκάμπριελ θέλουν για καγκελάριο των Σοσιαλδημοκρατών οι Γερμανοί

Tον  υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ ψηφίζουν ως  υποψήφιο καγκελάριο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) οι Γερμανοί, τον οποίο προτιμούν από τον αρχηγό κόμματος και αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, όπως φαίνεται σε νέα έρευνα, η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει την κρίση στους κόλπους του SPD.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση «Deutschlandtrend» του ARD, το 58% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο κ. Στάινμαϊερ θα ήταν καλός υποψήφιος, ενώ μόλις το 31% έχει την ίδια γνώμη για τον κ. Γκάμπριελ. Ακολουθούν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με ποσοστό 26%, και ο Δήμαρχος του Αμβούργου Όλαφ Σολτς με 25%.

Η υπουργός Εργασίας Αντρέα Νάλες βρίσκεται πολύ πιο κάτω, με στήριξη από το 16% των ερωτηθέντων. Η διαφορά διευρύνεται ακόμη περισσότερο μεταξύ των ψηφοφόρων του SPD, οι οποίοι, σε ποσοστό 69% προτιμούν τον κ. Στάινμαϊερ, ενώ τον κ. Γκάμπριελ προτιμά το 43% και τον κ. Σουλτς το 40%.

Πρόσφατα ο κ. Γκάμπριελ τάχθηκε υπέρ της ανάδειξης του υποψήφιου καγκελαρίου του κόμματος με εσωκομματική ψηφοφορία το αργότερο ως τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού (οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο του 2017), η πρότασή του ωστόσο δεν γίνεται ως τώρα δεκτή από τους βασικούς ανταγωνιστές του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα