«Στα Άκρα» από το Θέατρο Πρόβα

mhtropoulou_6Γνώρισα την Κωστούλα Μητροπούλου στα τυπογραφεία της δεκαετίας του ’80 και του ’90 και πέρα από την ευγένεια που εξέπεμπε με είχε μεθύσει κυριολεκτικά η γραφή της. Τώρα, μια άλλη ευγενής θεατρική παρουσία, η Μαίρη Ραζή, μαζί με τον επίσης υπέροχο Σωτήρη Στόγκα αποφάσισαν να ανεβάσουν στο θεατρικό σανίδι της Πειραματικής Σκηνής του Θεάτρου Πρόβα δύο μονολόγους της Κωστούλας Μητροπούλου: «Τα Παπούτσια» και «Με Το Νόμο», με τον γενικό τίτλο «Στα Άκρα».
«ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ» ο Σωτήρης Τσόγκας υποδύεται έναν ήρωα που πέρασε όλη του τη ζωή ως ηθοποιός του θεάτρου και τώρα που μεγάλωσε δεν μπορεί να πιστέψει ότι τελείωσε η καριέρα του. Στον μονόλογο «ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ» η Γιούλη Πεζοπούλου παίζει την Ευαγγελίτσα μία πόρνη που επειδή οι γείτονες της, την έχουν βάλει στο περιθώριο, τους εκδικείται βάζοντας φωτιά στην πολυκατοικία και γι’ αυτόν τον λόγο φυλακίζεται. Οι δύο ήρωες του έργου εξακολουθούν να σκέφτονται, να αισθάνονται, να αντιστέκονται όταν γύρω τους η κοινωνία των σύγχρονων δούλων και καταναλωτών μοιάζει με ζαλισμένο κοπάδι, που παραπαίει αποχαυνωμένο, ευνουχισμένο, παράλυτο.

Το κοινό σημείο των ηρώων είναι η «αποτυχία» τους να συμβιβαστούν με την ηθική της υποκρισίας και του μικροαστισμού.

Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΟΓΚΑΣ, Εικαστική επιμέλεια: ΜΑΙΡΗ ΡΑΖΗ, Μουσική: ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΙΖΑΝΟΣ, Βοηθός Σκηνοθέτη: ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Παίζουν: ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΟΓΚΑΣ, ΓΙΟΥΛΗ ΠΕΖΟΠΟΥΛΟΥ

Αφηγήτρια-Ακορντεόν: ΝΑΝΤΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Πιάνο: ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00.

Τιμή Εισιτηρίου: Προαιρετική συνεισφορά

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα