Στα δικαστήρια για σεξουαλική παρενόχληση ο Κάρλος Ταβέκιο

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Στην Εισαγγελία της Ρώμης έφτασε η καταγγελία της γυναίκας στέλεχος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ιταλίας, ο οποία κατηγορεί τον μέχρι χθες πρόεδρο της ΠΟΙ για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Κάρλος Ταβέκιο, 74 ετών, παραιτήθηκε χθες μετά και τον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας από το Μουντιάλ, αναλαμβάνοντας την… ποδοσφαιρική ευθύνη, ωστόσο ξεκινάνε άλλα προβλήματα για τον ίδιο, αφού η γυναίκα ισχυρίζεται πως έχει στη διάθεσή της οπτικοακουστικό υλικό. Αν ισχύσουν οι καταγγελίες της, μιλάμε για κατάπτυστη συμπεριφορά από πλευράς Ταβέκιο.

Η εφημερίδα «Corrierre della Sera» καταγράφει την καταγγελία:

«Είχα πάει στο γραφείο του, στα κεντρικά της Ομοσπονδίας στη Ρώμη, για να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο, για δουλειά. Όταν μπήκα μέσα εκείνος καθόταν πίσω από το γραφείο του. Δεν πρόλαβα καν να ρωτήσω “Πρόεδρε, τι κάνετε;”, όταν αυτός με κοίταξε κατευθείαν στα μάτια και μου είπε: “Σε βρίσκω σε φόρμα, βλέπω ότι είσαι στα καλύτερά σου…”. Και αμέσως μετά μου είπε: “Άφησέ με να αγγίξω τα βυζιά σου. Έλα, έλα…Με έφερε σε μεγάλη αμηχανία. Προσπάθησα να του πω να με αφήσει. Η απάντησή του ήταν να πάει να τραβήξει τις κουρτίνες για να μην διακινδυνεύσει να μας δει κάποιος. Τον απέρριψα, κατάφερα να τον αποφύγω. Κι αυτό είναι μόνο ένα επεισόδιο. Θα μπορούσα να πω πολλά περισσότερα. Η παρενόχληση στην οποία υποχρεώθηκα να υποβληθώ από τον Κάρλο Ταβέκιο έγινε τα τελευταία χρόνια. Και δεν είναι πλέον ανεκτό μία γυναίκα που θέλει να εργαστεί, που θέλει να μιλήσει για ποδόσφαιρο να αναγκάζεται να υποστεί τέτοιου είδους βία.

Πολλές γυναίκες στο παρελθόν είχαν προσπαθήσει να κάνουν καταγγελίες, να μιλήσουν. Αλλά χωρίς αποδεικτικά στοιχεία δεν γίνεσαι πιστευτή. Όμως εγώ έχω αποδείξεις, έχω οπτικοακουστικό υλικό. Και χθες το παρέδωσα στον δικηγόρο μου, δίνοντάς του εντολή να καταθέσει σχετική καταγγελία στον εισαγγελέα. Αποφάσισα να μιλήσω όταν έμαθα ότι ο Ταβέκιο είχε την πρόθεση να παραμείνει από άλλη θέση στο ποδόσφαιρο. Τότε δεν είχα πια καμία αμφιβολία ότι ήρθε η ώρα να μιλήσω».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα