Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας το ΕΚΠΑ

Αντιμέτωπο με το φάσμα της χρεοκοπίας βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς κινδυνεύει να μην λειτουργήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2015 εάν δεν ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος και δεν υπάρξει στήριξη από την Πολιτεία σε θεσμικό επίπεδο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θόδωρος Φορτσάκης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, το Ίδρυμα δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει ακόμη και σε συμβατικές υποχρεώσεις, όπως είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και της θέρμανσης.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών ζήτησε να επιστρέψουν όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος που μπήκαν το καλοκαίρι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ενώ πρότεινε ως λύση να μεταταχθούν στο πανεπιστήμιο Αθηνών οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που μπήκαν επίσης σε διαθεσιμότητα. Επίσης ζήτησε να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που να δώσει στο Ίδρυμα τη δυνατότητα να προσλαμβάνει τους δικούς του φύλακες και τις δικές του καθαρίστριες.

Ο κ. Φορτσάκης, οι αναπληρωτές πρυτάνεις, οι κοσμήτορες, οι πρόεδροι των σχολών του πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητές, διοικητικοί υπάλληλοι, φοιτητές, πιάστηκαν σήμερα «χέρι χέρι» σε μια «ανθρώπινη αλυσίδα» γύρω από το κτίριο των Προπυλαίων, σε μια συμβολική κίνηση που στόχο είχε να δείξει ότι το πανεπιστήμιο κινδυνεύει και η Πολιτεία οφείλει να το στηρίξει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα