Στα Σκόπια μέσα στο Φλεβάρη ο Γιούνκερ για το ζήτημα της ονομασίας

Στα Σκόπια θα πάει μέσα στο Φλεβάρη ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το ζήτημα της ονομασίας. Ερωτηθείς σχετικά, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Επιτροπής σημείωσε ότι η επίσκεψη του Γιούνκερ θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μιας «σειράς επισκέψεων» στα Δυτικά Βαλκάνια, μια περιοχή «εξαιρετικής σημασίας για τη σταθερότητα της Ευρώπης».

Σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Βιντερστάιν, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «γνωρίζει αρκετά καλά» τη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων χάρη και στο προηγούμενο του ρόλο ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και θεωρεί πως αποτελεί πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι της Ευρωπαϊκής ασφάλειας.

Ο ίδιος εκπρόσωπος εξήγησε πως η επίσκεψη του κ. Γιούνκερ συνδέεται με την δημοσίευση (την Τρίτη) της στρατηγικής της ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια αλλά και με τη Διάσκεψη Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων που θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια στις 17 Μαΐου.

.Πάντως παρά τις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη θέση της Επιτροπής ως προς το ονοματολογικό, ο εκπρόσωπος Τύπου επανέλαβε πως η διαπραγμάτευση αυτή γίνεται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα