Στα… χέρια της Ρένας Δούρου η Λεωφόρος Αλεξάνδρας!

Ο Δήμος Αθηναίων θεωρεί «πρόβλημα» το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και διεκδικεί την κατεδάφισή του, προκειμένου να φτιάξει… πάρκο! Το ελεγκτικό συμβούλιο μπλοκάρει την παροχή των 7 εκατομμυρίων για την ανακατασκευή του γηπέδου και πλέον, η υπόθεση μεταφέρεται στην Περιφέρεια και στα χέρια της Ρένας Δούρου!

Τα «μηνύματα» για το παρόν και το μέλλον του ιστορικού γηπέδου δεν είναι καθόλου θετικά για τον Παναθηναϊκό. Η Πολιτεία, με όλα της τα όργανα, μοιάζει να συνωμοτεί στο παρασκήνιο, με σκοπό να «αρπάξει» το μοναδικό εχέγγυο που έχει για το μέλλον του το «τριφύλλι», σε όλα τα αθλήματα και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος με το θέμα του κονδυλίου για την ανάπλαση της Λεωφόρου, μεταφέρεται στο γραφείο της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν έχει αντιμετωπίσει με την αρμόζουσα σοβαρότητα και προσοχή, ένα μείζον θέμα, για μία μεγάλη μερίδα Αθηναίων και όχι μόνο.

Η Ρένα Δούρου είχε πει και πριν τις Περιφερειακές Εκλογές, ότι ναι μεν είναι υπέρ της κατασκευής γηπέδου για τον Παναθηναϊκό – και την ΑΕΚ -, αλλά σε ότι αφορά στα κονδύλια που είχε εγκρίνει η προηγούμενη περιφερειακή αρχή, με επικεφαλής τον κ. Σγουρό, εμφανιζόταν από σκεπτική, έως και αρνητική. Η εμπλοκή του κονδυλίου για την ανακατασκευή του γηπέδου από το ελεγκτικό συμβούλιο ήταν το πρώτο σαφές μήνυμα των όσων ενδέχεται να ακολουθήσουν. Κυριολεκτικά πλέον, η αναμόρφωση της ιστορικής έδρας του «τριφυλλιού» εξαρτάται απόλυτα από τις διαθέσεις της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου, εκλεκτού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και εκ του στενού περιβάλλοντος του Αλέξη Τσίπρα, η οποία έχει αποφύγει επιμελώς κατά το παρελθόν να πάρει σαφή θέση για την παραμονή της Λεωφόρου στον ίδιο χώρο ή ακόμη και για το πλάνο της Διπλής Ανάπλασης.

Ο Γιάννης Αλαφούζος είχε «δεσμευτεί» πως το έργο της αναμόρφωσης του γηπέδου θα έχει ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2015, ενώ οι εργασίες θα ξεκινούσαν τον Ιούλιο που πέρασε. Φτάσαμε σχεδόν Οκτώβριο και δεν έχει συμβεί η παραμικρή παρέμβαση στο «Απόστολος Νικολαϊδης», ενώ πλέον ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί ακόμη και το γήπεδο, το οποίο «διεκδικεί» ο Δήμος Αθηναίων!

Στον Παναθηναϊκό εξακολουθούν να παρακολουθούν με ψυχραιμία τις εξελίξεις και αναμένουν τις επίσημες τοποθετήσεις των εμπλεκομένων παραγόντων και φορέων, προκειμένου από κοινού με τον Ερασιτέχνη, να προβούν στις ενέργειες που θα κρίνουν σκόπιμες, ώστε να διαφυλάξουν τα κεκτημένα δικαιώματα του συλλόγου.

Όσον αφορά στους οπαδούς του «τριφυλλιού», η σκέψη για δυναμικές κινητοποιήσεις εναντίον όλων των Πολιτειακών φορέων που έχουν στοχοποιήσει τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά σε συνεννόηση με την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη, αναμένουν επίσης τις επίσημες τοποθετήσεις. Μέχρι τώρα πάντως, όλες οι ενέργειες που καταγράφονται από πλευράς των φορέων, κάθε άλλο παρά θετικά προσκείμενες προς τον Παναθηναϊκό και την ιστορική του έδρα αποδεικνύεται πως είναι…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα