Στα όπλα Μαξίμου – Συγγρού για χάρη της… Βενεζουέλας

Ένα χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» έδωσε την αφορμή για άλλη μία πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Αυτό, φυσικά, που ξενίζει δεν είναι αυτοί καθ’ αυτοί οι πολιτικοί διαξιφισμοί που ανταλλάσσουν από το πρωί της Δευτέρας όσο ο λόγος της κόντρας: ο χαρτοπόλεμος γίνεται για τα… μάτια –ή μάλλον για τις λάγνες όπως λέγεται ορέξεις– του πρώην πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φράνκλιν Ραμόν Γκονσάλες, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η κυριακάτικη εφημερίδα παρενοχλούσε το 2012 γυναίκες υπαλλήλους της πρεσβείας.

Σύμφωνα πάντα με το Πρώτο Θέμα η αντίδραση που υπήρξε από την πλευρά των θιγομένων γυναικών ήταν να σταλούν πέντε επιστολές από ισάριθμες γυναίκες-θύματα με αποδέκτη τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικόλας Μαδούρο, από τον οποίο ζητούσαν την παρέμβασή του, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα.

Η αποκάλυψη όλων των παραπάνω, συν η δημοσιοποίηση ότι το 2103 ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε ο ίδιος μία επιστολή στον Ν. Μαδούρο για το θέμα, ήταν αρκετή για να αρχίσει ο χορός του πολέμου μεταξύ Συγγρού και Μαξίμου.

Τι έλεγε η επιστολή Τσίπρα; Ότι καταρχάς αναμένεται η «συμβολή σου και την παρέμβαση» του προέδρου της Βενεζουέλας, εξηγώντας παράλληλα ότι «μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά ΜΜΕ για να βλάψουν την αριστερά τόσο στην Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα».

Με βάση αυτή την επιστολή η Ν.Δ. κατηγορεί σε σχετική ανακοίνωσή της τον Αλέξη Τσίπρα για «εκκωφαντική σιωπή» και μάλιστα πάει ένα βήμα παρακάτω λέγοντας ότι «επιβεβαιώνει, έτσι, τις αποκαλύψεις για άμεση εμπλοκή του σε σκάνδαλο συγκάλυψης μιας υπόθεσης, που αφορά στη σεξουαλική παρενόχληση εργαζόμενων γυναικών από τον πρέσβη της Βενεζουέλας. Εκθέτει τη χώρα, προσβάλλει τις Ελληνίδες και επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο».

Το γάντι, όπως ήταν αναμενόμενο, σηκώθηκε άμεσα από την Ηρώδου Αττικού, η οποία μέσω κύκλων απάντησε με σκληρό τρόπο στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάνοντας λόγο για πολιτικό αδιέξοδο της Ν.Δ. οι κυβερνητικοί κύκλοι κατηγορούν τη Συγγρού ότι «προσπαθεί να κάνει πολιτική τσαλαβουτώντας στον κιτρινισμό και την ξεφτίλα του Πρώτου Θέματος».

«Ας σοβαρευτούν λίγο, γιατί δεν πρόκειται να καταλάβουν για πότε θα μετεξελιχθούν σε κόμμα – τσίρκο» λένε οι ίδιες πηγές. Παράλληλα, σε μία προσπάθεια να αποδομηθούν οι κατηγορίες, από το Μαξίμου ισχυρίζονται ότι η υπόθεση όπως και η επιστολή Τσίπρα στον Μαδούρο «ήταν γνωστή και δημοσιευμένη», επικαλούμενοι και σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας Antinews.

«Συνεπώς» καταλήγουν οι πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου πηγές «όλη αυτή η ιστορία των “συγκλονιστικών αποκαλύψεων” δεν είναι τίποτα περισσότερο από ξαναζεσταμένος κιτρινισμός. Περαστικά».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα