Στα όπλα οι Κούρδοι για να υπερασπιστούν την Αφρίν

Αιματηρές συγκρούσεις ετοιμάζονται στην Αφρίν, καθώς οι κουρδικές αρχές κήρυξαν γενική επιστράτευση για την προστασία της περιοχής από τους τούρκους, ενώ ο κουρδικός λαός «παίρνει» τα όπλα.

Σε ανακοίνωση τους, οι κουρδικές αρχές του καντονιού Τζαζιρέ, το οποίο βρίσκεται στην βορειοανατολική Συρία, τόνισαν ότι «Κηρύσσουμε γενική επιστράτευση και καλούμε όλα τα παιδιά του λαού μας να υπερασπιστούν την Αφρίν».

Να σημειωθεί ότι, η επίθεση της Τουρκίας στην περιοχή ξεκίνησε το Σάββατο και πολλοί είναι αυτοί που αντιμάχονται την συγκεκριμένη κίνηση του Ερντογάν, όπως απλοί πολίτες που τόλμησαν μέσω social media να ασκήσουν «προπαγάνδα» κατά του προέδρου και κατέληξαν στην φυλακή. Στο πλευρό της Τουρκίας, μάχονται και Σύροι αντάρτες και έχουν στόχο της πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας  «Μονάδες Προστασίας του Λαού» (YPG).

Ο υπεύθυνος Τύπου της YPG, Ρεζάν Εντό δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ότι «Είναι μια πρόσκληση προς όλους τους Κούρδους της Συρίας να πάρουν τα όπλα». Συνεχίζοντας, «Όλα τα κέντρα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, ενός συνασπισμού κούρδων και αράβων μαχητών της Συρίας στον οποίο κυριαρχεί η YPG, είναι έτοιμα να υποδεχθούν όλους αυτούς που θέλουν να υπερασπιστούν την Αφρίν και να τους παράσχουν όπλα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα