Στα ύψη η δημοτικότητα της Μέρκελ και των Χριστιανοδημοκρατών

Ανεπηρέαστη έμεινε η Ανγκελα Μέρκελ, αφού, παρά το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο στις 19 Δεκεμβρίου  η δημοτικότητά της, αλλά και των Χριστιανοδημοκρατών,  παραμένει στα ύψη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τις 2 ως τις 4 Ιανουαρίου από το Infratest dimap και μεταδόθηκε  από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, η δημοτικότητα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) ανήλθε στο 37%, καταγράφοντας αύξηση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το ποσοστό που λάμβανε πριν από ένα μήνα.
Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD είδαν τη δημοτικότητά τους να μειώνεται κατά 2 μονάδες, στο 20%, ενώ το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) κέρδισε δύο μονάδες και πλέον βρίσκεται στο 15%.
Την ίδια στιγμή, αναφέρεται πως το 73% των Γερμανών αισθάνεται ασφαλές παρά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση, γεγονός που δίνει «πόντους» στην καγκελάριο, της οποίας η πολιτική τόσο αναφορικά με το προσφυγικό/μεταναστευτικό όσο και με τα μέτρα ασφαλείας και αντιμετώπισης της τρομοκρατικής απειλής, αμφισβητείται από τους πολιτικούς της αντιπάλους.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η μεταναστευτική πολιτική θα είναι το σημαντικότερο ζήτημα που θα απασχολήσει τους ψηφοφόρους κατά τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα