Στα 19 της κατακτά την Ευρώπη!

Η Χριστίνα-Χάρις Στελλίου  είναι αθλήτρια του sanda. Πρωταθλήτρια, για την ακρίβεια. Στα 19 της μόλις χρόνια, έχει να επιδείξει ένα αργυρό πανευρωπαϊκό μετάλλιο και νίκη στην ευρωπαϊκή ζώνη του αθλήματος που έγινε στην Αγγλία.

Οι περισσότεροι, βέβαια, μάλλον θα αναρωτιέστε τώρα τι εστί sanda. Λοιπόν, πρόκειται για ένα άθλημα, μαχητικό κομμάτι του kung fuμ ευρέως διαδεδομένο στην Κίνα, που τώρα τελευταία αρχίζει και αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα τα βήματά του, βέβαια, είναι ακόμα νηπιακά, με αποτέλεσμα η νεαρή πρωταθλήτρια να μη βρίσκει ικανούς αντιπάλους και να αναγκάζεται να δίνει αγώνες kick boxing.

Αλλά ας αφήσουμε να μας τα πει η ίδια που… τα ξέρει καλύτερα:

«Είμαι 19 ετών και φοιτήτρια στο δεύτερο έτος της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2010 ασχολούμαι με το Sanda. Το Sanda είναι το μαχητικό κομμάτι του Kung Fu. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Κίνα, αλλά πλέον έχει και αρκετούς υποστηρικτές στην Ευρώπη και την Αμερική.

Αυτό που με συναρπάζει περισσότερο στο Sanda και γενικότερα στις πολεμικές τέχνες είναι ότι δε βασίζονται μόνο στη δύναμη, αλλά κυρίως στην εξάσκηση και στο μυαλό. Ειδικότερα το άθλημά μου, το Sanda, που περιλαμβάνει πυγμαχία, λακτίσματα και πάλη, απαιτούνται πολλές ώρες προπόνησης αλλά και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης.

Ξεκινώντας στο Sanda με ρωτούσαν συχνά πως και ασχολήθηκα με ένα τέτοιο άθλημα, κυρίως αφού είμαι κορίτσι. Αυτή η ερώτηση, βέβαια, γίνεται πλέον όλο και πιο σπάνια. Σε αυτό έχει συμβάλει σημαντικά ότι τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο υπάρχουν αξιόλογες αθλήτριες πολεμικών τεχνών. Νιώθω ιδιαιτέρως τυχερή που έχω παίξει και προπονηθεί με πολλές Ελληνίδες και που με τη βοήθειά τους έχω γίνει καλύτερη αθλήτρια.

Φυσικά, το σημαντικότερο ρόλο στη βελτίωση της αθλητικής μου δεινότητας παίζει ο σύλλογός μου, ο Σπάρτακος Νίκαιας. Με τον προπονητή μου, Άγγελο Σταματιάδη, είμαστε από την αρχή μαζί και έχουμε μοιραστεί σημαντικές στιγμές όπως τη συμμετοχή μας σε δυο πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τις προπονήσεις στο πανεπιστήμιο του Πεκίνου αλλά και την κατάκτηση της Ευρωπαϊκής ζώνης πρόσφατα στην Αγγλία. Φυσικά, εκτός από τον προπονητή μου με στηρίζει εξίσου και όλη η ομάδα του Σπάρτακου με κοινές προπονήσεις και με την ένθερμη υποστήριξή τους στους αγώνες μου.

Το 2014 ήταν για εμένα η καλύτερη χρονιά μου, καθώς κατέκτησα την Ευρωπαϊκή ζώνη στην Αγγλία και κέρδισα το αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ρουμανία. Το επόμενό μου βήμα είναι το παιχνίδι μου στο CageSurvivor 3 στις 18 Ιανουαρίου στο Gazi Music Hall»

Για περισσότερα, επισκεφτείτε η σελίδα της Χριστίνας στο Facebook και στον διεθνή ιστότοπο για τις γυναίκες αθλήτριες πολεμικών τεχνών.

01 02 03

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα