Στα 287,8 εκατ. € τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ

Καθαρά κέρδη 287,8 εκατ. ευρώ για το 2013 εμφάνισε ο ΟΤΕ, αποδεικνύοντας ότι είναι η καλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και μία από τις καλύτερες σε επιδόσεις στην Ευρώπη, όπως είχε τονίσει στο Fortunegreece.com ο Μιχάλης Τσαμάζ τον Ιούλιο του 2013. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα , υπογράμμισε ότι «το 2013 ήταν μια χρονιά σημαντικών επιτευγμάτων για τον όμιλο. Χάρη στης επιδόσεις μας μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον παρά το αντίξοο οικονομικό περιβάλλον σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιούμαστε».

Ειδικότερα, στα 287,8 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου ΟΤΕ το 2013, σημειώνοντας πτώση 34,6% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 6,3% στα 4.054,1 εκατ. ευρώ. Στο τέταρτο τρίμηνο του 2013, οι καθαρές ζημίες του ομίλου διευρύνθηκαν στα 188,7 εκατ. ευρώ, από 57,7 εκατ. ευρώ τα αντίστοιχο διάστημα του 2012.

Πάντως, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια πτώσης, ο ΟΤΕ επισημαίνει πως ο κύκλος εργασιών του Ομίλου σημείωσε ετήσια αύξηση στο τελευταίο τρίμηνο του 2013. Εξαιρουμένης της επίδρασης των μειώσεων των τελών τερματισμού κινητής τηλεφωνίας και της συνεισφοράς της Hellas Sat στο τέταρτο τρίμηνο του 2012 (αποενοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου 2013), τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν σχεδόν 2% το τρίμηνο.

Εξάλλου, στο τρίμηνο, η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA διαμορφώθηκε σε 381,4 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 8,2% – το υψηλότερο ποσοστό αύξησης από το πρώτο τρίμηνο του 2007. Εξαιρουμένων των μειώσεων των τελών τερματισμού κινητής και της συνεισφοράς της Hellas Sat το τέταρτο τρίμηνο του 2012, η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA θα είχε αυξηθεί περισσότερο από 11%.

Δηλώσεις Τσαμάζ

«Το 2013 ήταν μια χρονιά σημαντικών επιτευγμάτων για τον όμιλο ΟΤΕ. Χάρη στης επιδόσεις μας μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον παρά το αντίξοο οικονομικό περιβάλλον σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιούμαστε», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα.

Όπως είπε, μέσα στη χρονιά που πέρασε περισσότεροι από 1.800 εργαζόμενοι του ΟΤΕ αποδέχτηκαν τα Προγράμματα Εθελούσιας Αποχώρησης, διαμορφώνοντας έτσι το συνολικό αριθμό αποχωρήσεων στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας και Ρουμανίας σε 8.000 από το τέλος του 2009. Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ, αυτό συνεισέφερε αποφασιστικά στη μείωση του κόστους και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ομίλου.

«Το 2013 ήταν επίσης μια χρονιά κατά την οποία βελτιώσαμε τις λειτουργικές μας επιδόσεις. Από τρίμηνο σε τρίμηνο ο όμιλος κατέγραφε μικρότερη μείωση εσόδων, καταλήγοντας σε θετικό πρόσημο το δ’ τρίμηνο, όπου σημειώσαμε αύξηση πωλήσεων για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια», ανέφερε ο επικεφαλής του ΟΤΕ και πρόσθεσε: «Το 2014 θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, ώστε να διασφαλίσουμε όσα έχουμε επιτύχει, να συνεχίσουμε να καινοτομούμε σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιούμαστε και να ενισχύσουμε την κερδοφορία του ομίλου».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα