Στα 4 εκατ. ευρώ η κομπίνα με τα πλαστά ασφαλιστήρια

Στους 17 ανέρχονται οι συλληφθέντες για το κύκλωμα πλαστών ασφαλιστηρίων συμβολαίων αστικής ευθύνης οχημάτων που εξαρθρώθηκε την Πέμπτη , όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία. Το συνολικό ύψος της ασφαλιστικής απάτης ανέρχεται περίπου στα τέσσερα εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι από τον Οκτώβριο του 2012 ως σήμερα είχαν εκδοθεί πάνω από 12.500 συμβόλαια. .

Στο πλαίσιο της επιχείρησης έγιναν συλλήψεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Ζάκυνθο. Επικεφαλής του κυκλώματος ήταν ένας 42χρονος. Οι ηλικίες των υπόλοιπων 16 μελών κυμαίνονταν από 25 μέχρι 50 ετών.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 40χρονος αστυνομικός, με ρόλο ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής. Σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση  (ΕΔΕ) και με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Αναζητούνται ακόμα δύο άτομα (ένας 47χρονος και ένας 55χρονος), ενώ για άμεση εμπλοκή στο κύκλωμα κατηγορούνται άλλα 14 άτομα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αρχηγός της οργάνωσης τον Οκτώβριο του 2012 είχε συστήσει μονοπρόσωπη εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, με έδρα στου Ζωγράφου Αττικής. Η εταιρεία αποτελούσε υποκατάστημα μητρικής εταιρείας, ιδιοκτησίας του, που εδρεύει στη Σόφια. Ο 42χρονος, ως διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος του υποκαταστήματος στην Ελλάδα, φερόταν ότι είχε συνάψει σύμβαση με ασφαλιστική εταιρεία στη Βουλγαρία. Σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, εξέδιδαν πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια αστικής ευθύνης οχημάτων με χαμηλό κόστος, χρησιμοποιώντας σήματα της μητρικής εταιρείας και της βουλγαρικής ασφαλιστικής εταιρείας.

Σημειώνεται ότι σε περιπτώσεις τροχαίου ατυχήματος, που είχε εμπλακεί ασφαλισμένος στην εταιρεία, με υλικές ζημιές, σωματικές βλάβες ή και θάνατο, οι αποζημιώσεις καλύπτονταν από έσοδα της εταιρείας. Επιπλέον, στις περιπτώσεις τροχονομικών ελέγχων, που βεβαιώνονταν στους ιδιοκτήτες των «ασφαλισμένων» οχημάτων παραβάσεις, η εταιρεία αποζημίωνε τους εμπλεκόμενους ασφαλισμένους της, καταβάλλοντας ακόμη και το αντίτιμο των κλήσεων.

Ο αρχηγός και τα μέλη της σπείρας, κατέθεταν τα ποσά σε λογαριασμούς σε διάφορα τραπεζικά υποκαταστήματα, για να φαίνεται νόμιμη η δραστηριότητά τους.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 6.000 πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια, τα οποία είχαν εκδοθεί σε ιδιοκτήτες οχημάτων.
  • Εκατοντάδες ασφαλιστήρια συμβόλαια, προς έκδοση.
  • 20 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτές, πολυμηχανήματα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εξωτερικοί σκληροί δίσκοι
  • Τεράστιος όγκος εγγράφων.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν το απόγευμα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα