“Στα 50 ευρώ οι συντάξεις αν δεν μπει «ψαλίδι» στο δημόσιο”

“Στα 50 ευρώ θα πάνε οι συντάξεις αν δεν μπει «ψαλίδι» στο δημόσιο”. Αυτό τόνισε ο Θάνος Τζημέρος μιλώντας στο real fm.

Αν δεν μπει ψαλίδι στο δημόσιο τομέα και δεν αλλάξει η φορολογική πολιτική, οι συντάξεις θα συνεχίσουν να μειώνονται», τόνισε αρχικά ο επικεφαλής της “Δημιουργίας Ξανά”  και εν συνεχεία ανέφερε: «Όσο περιμένουμε από μια οικονομία “νεκρή” να βρει χρήματα, για να τα δώσουμε στους συνταξιούχους, τότε αυτός που φορολογείται για το μη εισόδημα θα πουλήσει ό,τι έχει στο σπίτι, τα κοσμήματα, τα έπιπλα, για να φορολογηθεί, για να δοθούν στους συνταξιούχους, για να μην υπάρχουν μειώσεις».

Δεν είναι μακριά ο χρόνος που οι συνταξιούχοι θα παίρνουν 100 ευρώ”

Ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά», στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτό έχει ημερομηνία λήξης. Δεν είναι μακριά ο χρόνος, μπορεί να είναι σε 4-5 χρόνια, που οι συνταξιούχοι θα παίρνουν 100 ευρώ, γιατί οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν να δώσουν τίποτα, γιατί αυτοί που παράγουν κανονικά θα έχουν φύγει ή θα έχουν σταματήσει να παράγουν, γιατί η φορολογία καθιστά την επιχειρηματική δραστηριότητα ασύμφορη».

«Όσο οι κυβερνήσεις δεν παίρνουν τις αποφάσεις που θα δυσαρεστήσουν την κομματική τους πελατεία, για να πάρει μπρος η μηχανή, οι συντάξεις συνεχώς θα μειώνονται. Δεν είναι η τελευταία μείωση και λυπάμαι που το λέω», επισήμανε ο κ. Τζήμερος.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «οι συντάξεις μπορούν να φτάσουν τα 50 ευρώ, αν οι κυβερνήσεις δεν αποφασίσουν να αλλάξουν πολιτική και φιλοσοφία, να κόψουν από το δημόσιο και να αλλάξουν τη φορολογική τους πολιτική».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα