«Στα 500 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις του ΟΤΕ για το 2015»

Στο επίκεντρο των επενδυτικών εταιριών από όλο τον κόσμο βρέθηκε ο ΟΤΕ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συνεδρίου Τεχνολογίας, Μέσων και Τηλεπικοινωνιών, που διοργάνωσε η Morgan Stanley στη Βαρκελώνη.

 

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ είχε μπαράζ επαφών με εταιρίες  όπως οι Fidelity, Capital World Investors, Franklin Templeton, Wellington και AXA οι οποίες εξέφρασαν στον κ. Τσαμάζ το αυξημένο ενδιαφέρον τους γα τον ΟΤΕ , ενώ από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ομίλου σημείωσε πως, παρά το δύσκολο περιβάλλον, είναι πεπεισμένος ότι η Κυβέρνηση θα καταφέρει να προωθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην αγορά και για το λόγο αυτό διατηρήθηκε ο στόχος των ελεύθερων ταμειακών ροών σε 500 εκατ. ευρώ για το 2015.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο η παγκόσμια τάση για σύγκλιση σταθερής και κινητής κάνει τον κλάδο πιο ευάλωτο στο οικονομικό περιβάλλον, ο επικεφαλής του Ομίλου OTE σημείωσε πως το λανσάρισμα της ενιαίας εμπορικής μάρκας COSMOTE ουσιαστικά οχυρώνει την επιχείρηση, αφού είναι πλέον σε θέση να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις επικοινωνίας και ψυχαγωγίας σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους.

Επίσης, η επιτυχής πορεία του OTE στην αγορά του ICT και της συνδρομητικής τηλεόρασης δημιουργούν νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη της εταιρείας.

Αναφορικά με τις επενδύσεις του Ομίλου OTE, ο κ. Τσαμάζ ανέφερε ότι για το 2015 θα αγγίξουν τα 500 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος απόκτησης φάσματος και αφορούν κυρίως στην επέκταση δικτύων νέας γενιάς (VDSL, 4G, 4G+).

Το επενδυτικό πλάνο του OTE στην Ελλάδα, ύψους €1,3 δισ. για την τρέχουσα τετραετία, συμπεριλαμβάνει τη δημιουργία ενός All-IP δικτύου, σε όλο το εύρος των υποδομών του και των υπηρεσιών του Ομίλου και της περαιτέρω ενίσχυσης περιεχομένου του OTE TV.

Ο κ. Τσαμάζ επεσήμανε πως, τόσο σε τοπικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η ρύθμιση πρέπει να εξασφαλίζει ένα ικανοποιητικό πλαίσιο ενθάρρυνσης των επενδύσεων σε δίκτυα νέας γενιάς και να συμβάλλει στην υλοποίηση στρατηγικής ανάπτυξης των υποδομών της χώρας.

Ο επικεφαλής του Ομίλου OTE επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον του Ομίλου για τη Ρουμανική αγορά, ενώ σε ό,τι αφορά το ποσοστό που κατέχει το Ρουμανικό Δημόσιο σημείωσε ότι αναμένει τις αποφάσεις της Ρουμανικής Κυβέρνησης.

Τον κ. Τσαμάζ στη Βαρκελώνη συνόδευσαν ο Διευθυντής Εξαγορών, Συγχωνεύσεων & Επενδυτικών Σχέσεων Ομίλου OTE, κ. Ευρίκος Σαρσέντης και ο Υποδιευθυντής Επενδυτικών Σχέσεων κ. Κώστας Μασέλης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα