“Στεκόμαστε στο πλευρό των πλημμυροπαθών”

Οι καταστροφές από τις πλημμύρες βρέθηκαν στο επίκεντρο της  κυβερνητικής σύσκεψης στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής.  Ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του, εξέφρασε την πρόθεση της ελληνικής πολιτείας να βρίσκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών.

«Η κυβέρνηση και όλος ο ελληνικός λαός βρίσκεται δίπλα στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Είναι κρίσιμες ώρες. Στεκόμαστε στο πλευρό των πλημμυροπαθών» τόνισε ο πρωθυπουργός στον απόηχο των καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα, με μεγάλο όγκο υδάτων κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Αφού χαρακτήρισε «ευτύχημα» το γεγονός ότι «λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός, η Πολιτική Προστασία», υπογράμμισε πως «προτεραιότητά μας αποτελεί η ανθρώπινη ζωή».

Παράλληλα εξέφρασε τη λύπη του για την καταστροφή που προκλήθηκε στο Γεφύρι της Πλάκας, για το οποίο ανακοίνωσε πως κλιμάκιο με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού θα μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά το μέγεθος των ζημιών. Όπως επεσήμανε, ήδη το Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι έτοιμο να αναλάβει το έργο της αποκατάστασης του ιστορικού μνημείου.

«Είχαμε ένα πολύ αρνητικό γεγονός. Ένα μνημείο του πολιτισμού μας, το Γεφύρι της Πλάκας. Καταστράφηκε το τόξο του, ευτυχώς όχι ολοσχερώς» συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα