«Στημένα επεισόδια μετά το ματς με τον Άρη»

Ο Γιώργος Δώνης αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΟΚ παραπάνω από ένα χρόνο, ωστόσο η υπόθεση με την αποζημίωσή του δεν λέει να ξεκαθαρίσει. Το συγκεκριμένο ζήτημα βρίσκεται ακόμα στην επικαιρότητα και για αυτό μίλησε στον Arenafm 89,4 της Θεσσαλονίκης.

Ο νταμπλούχος Κύπρου με τον ΑΠΟΕΛ έκανε λόγο για στημένα επεισόδια μετά την ισοπαλία με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης», αποκάλυψε με νούμερα ποια είναι η συμφωνία που είχε κάνει με τον Ιβάν Σαββίδη ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του twitter που είχε πριν από μήνες πρωταγωνιστή τον γιο του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν αισθάνεται άνετα όταν έρχεται, πλέον στην πόλη της Θεσσαλονίκης: «Αν φτάσουμε στο σημείο λόγω του ποδοσφαίρου, να φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε στους δρόμους, το χάσαμε το θέμα. Έχω μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη, αισθανόμουν καλά, όχι όμως και τώρα. Οι γονείς μου πέρασαν πολύ δύσκολα, εδώ και ένα χρόνο, ακούγοντας πολλά πράγματα, ένιωθαν ότι όλη η Θεσσαλονίκη κυνηγάει τον γιο τους».

Για την χειρότερη του στιγμή ως προπονητής στον ΠΑΟΚ: «Το χειρότερο γεγονός ήταν μετά το ματς με τον Άρη. Δεν το είχα ξαναζήσει ποτέ. Ήξερα δύο μέρες νωρίτερα, ότι θα υπήρχαν στημένα επεισόδια αν δεν κερδίσουμε τον Άρη. Μετά το ματς υπήρχαν 500-1000 άτομα που μας περίμεναν στην Τούμπα. Ακούσαμε εξωφρενικά πράγματα, χτύπαγαν το λεωφορείο. Ήξερα μέσα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, ότι θα υπήρχαν επεισόδια με στόχο το προπονητικό τιμ, αν δεν κερδίζαμε τον Άρη».

Για το περιβόητο sms μήνυμα του Τσιστιακόφ και την σχέση του με τον πρώην στρατηγικό σύμβουλο της ΠΑΕ: «Είχα μια πολύ καλή σχέση με τον Γκέρμαν μέχρι τον αγώνα με τον Αστέρα για το κύπελλο. Έφτασε στο σημείο να μας παρατήσει στη μέση της Βασιλίσσης Όλγας, εμένα και τον κ. Αγγελίνα, μετά από την συνάντηση στο Μακεδονία Παλλάς. Το sms και αυτή η κόντρα δεν ήταν θέμα του Τσιστιακόφ, ούτε του Βρύζα, αυτοί ακολουθούσαν εντολές. Σε μια ομάδα δεν αρκεί μόνο τα χρήματα και η οικονομική υγεία. Οφείλει να καταλάβει ο ιδιοκτήτης, ότι πρέπει να αφήσει τους συνεργάτες τους να ενεργούν μόνοι τους. Δεν έπαιξε ρόλο το sms του Τσιστιακόφ στην απόφαση του δικαστηρίου. Αυτό που παίζει ρόλο είναι η σύμβαση εργασίας».

Για τις σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη: «Δεν μου δημιούργησε πρόβλημα στην δουλειά μου. Έβαζε την ομάδα πάνω από τα πρόσωπα, όπως συνέβη στην περίπτωση του Γκαρσία, παρότι μετά έλεγε δημόσια άλλα πράγματα».

Για το θέμα του Πάμπλο Γκαρσία: «Έκρινα ότι δεν πρέπει να παίζει ο Γκαρσία. Εγώ αποφάσιζα για την ομάδα. Είναι άλλο κομμάτι αυτό και άλλο το εξωαγωνιστικό. Ο Γκαρσία ήταν μια καυτή πατάτα που όλοι δεν την κρατούσαν στα χέρια τους και την άφηναν στον προπονητή για να μην γίνουν κακοί στον κόσμο. Οι ποδοσφαιριστές μου ήθελα πάντα να μου αποδεικνύουν ότι κάνω λάθος. Όμως, δεν μπορείς να τα βάλεις με την φύση. Κάποιος μπορεί να έχει τη δυνατότητα ότι μπορεί να παίξει μέχρι τα 40 και άλλος μέχρι τα 34. Εγώ έκρινα τον Γκαρσία καθαρά με αγωνιστικά κριτήρια».

Γιατί επέλεξε να πει ναι στην πρόταση του ΠΑΟΚ: «Δεν υποτίμησα και δεν υποβάθμισα την ομάδα και τον κόσμο. Καταλάβαινα ότι η χρονιά ήταν μια μεταβατική χρονιά με μπάτζετ 5-6 εκατομμυρίων. Πήρα το ρίσκο γιατί ήθελα να έρθω στον ΠΑΟΚ. Ήταν η παιδική μου αγάπη. Στον Παναθηναϊκό έπαιρνα πρωταθλήματα και δήλωνα ΠΑΟΚτσής. Το έβλεπα σαν πρόσκληση. Παρά τον ερχομό του κ. Σαββίδη δεν διαφοροποιήθηκαν τα πράγματα και συνεχίζαμε στο μεταβατικό στάδιο. Η μεγαλύτερη πίεση μπήκε από τον ιδιοκτήτη που είχε βάλει στο μυαλό του την κατάκτηση του κυπέλλου».

Για την πρόθεση του να ζητήσει τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είχε δικαίωμα, βάσει συμβολαίου, να με αξιολογήσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Αν με απέλυε μετά από εκείνη την ημέρα θα μου έδινε όλο το συμβόλαιο των δύο ετών. Επειδή είπε ο κ. Σαββίδης, ότι με συνάντησε για μια ώρα, αυτό που ξέρω είναι ότι η συνάντηση μας κράτησε από τις 3 το μεσημέρι ως τις 12.30 τα ξημερώματα. Είπα ότι αν δεν με εμπιστεύεται μπορώ να αποχωρήσω. Η απάντηση του ήταν «όχι, σε πιστεύουμε» και αποδέχθηκα αυτό που μου πρότεινε στην αλλαγή των όρων με μια αποζημίωση 200.000 ευρώ και ένα υψηλό μπόνους. Από εκεί και μετά άρχισαν οι απειλές για να μην πληρωθεί η αποζημίωση, που ο ίδιος ο Σαββίδης είχε επιβάλει».

Για την δικαστική διαμάχη με τον ΠΑΟΚ: «Συμφωνήσαμε να ρίξουμε τις απαιτήσεις κατά 20% πήγαμε στο δικαστήριο, δώσαμε τα χέρια με τον κύριο Βρύζα, ήμασταν έτοιμοι να υπογράψουμε συναινετική λύση και εκεί ήρθε ο Σαββίδης να πει “μην του δίνετε φράγκο”. Δικαστικά και νομικά δεν είχαμε άλλο όπλο και δρόμο για να διεκδικήσεις τα χρήματά σου. Ο ΠΑΟΚ δεν πλήρωνε τις δόσεις, ούτε τώρα μας έχει πληρώσει πέραν του Δεκεμβρίου για να πάρει την πρώτη αδειοδότηση. Θα ξαναμπώ στην ίδια διαδικασία γιατί ο ΠΑΟΚ παραμένει ασυνεπής στις πληρωμές του. Δεν έχω άλλον τρόπο να διεκδικήσω τα χρήματα μου. Έχω στείλει το συμβόλαιο μου με το ΑΠΟΕΛ για να αφαιρούνται τα χρήματα και πάλι ο ΠΑΟΚ δεν πληρώνει αυτά που βάσει αποφάσεων είναι υποχρεωμένος να πληρώσει».

Για τους λόγους αυτής της κόντρας και της διαμάχης του με τον ΠΑΟΚ: «Προσπαθώ να βρω ποιοι είναι οι λόγοι αυτής της κόντρας. Είναι πιο εύκολο να ταλαιπωρήσεις τον Έλληνα προπονητή, ενώ με τον Στέφενς δεν έκανε κάτι γιατί θα γινόταν ρεζίλι στην ΦΙΦΑ και στην ΟΥΕΦΑ».

Για το πραγματικό ποσό της αποζημίωσης του: «Βάσει συμβολαίου έπαιρνα 340.000 ευρώ από τον ΠΑΟΚ. Τα νούμερα που βγαίνουν προς τα έξω δεν απηχούν στην πραγματικότητα. Αν αφαιρέσει τα χρήματα του ΑΠΟΕΛ, ο ΠΑΟΚ πρέπει να πληρώσει 200-250.000 ευρώ περισσότερα στον Δώνη βάσει των αποφάσεων».

Για τον Άγγελο Αναστασιάδη: «Είναι ένας έμπειρος προπονητής και καλός άνθρωπος. Δεν έχω συνεργαστεί μαζί του. Είχε επιτυχίες και στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό. Επειδή θέλω το ελληνικό πρωτάθλημα να ξαναγίνει καλύτερο και ανταγωνιστικό, πρέπει οι ομάδες της Θεσσαλονίκης να φτιάξουν το δικό τους περιβάλλον και μετά να κοιτάξουν ποιο μακριά. Στη Θεσσαλονίκη οι ομάδες είναι υποδουλωμένες στους οπαδούς σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δεν είναι πολλοί, αλλά κάνουν κουμάντο».

Για τα σχόλια του μικρού γιου του στο Twitter για τον ΠΑΟΚ: «Ο ίδιος ο ΠΑΟΚ άφηνε στο facebook να βρίζουν τους γονείς και τα παιδιά μου. Ο μικρός λόγω χαρακτήρα μπαίνει στη μάχη. Είχε κάνει ένα σχόλιο πριν πάω στον ΠΑΟΚ. Του είχα μιλήσει ότι δεν κάνουν καλό οι αντιπαραθέσεις με τον κόσμο. Ήταν λάθος αυτό που είχε κάνει τότε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα