Στην ΑΕΚ ο Γιόχανσον

Φαίνεται πως στην ΑΕΚ δεν προχώρησαν στη μεταγραφή του Κώστα Κατσουράνη γιατί όντως είχαν στα σκαριά μια πιο ελκυστική περίπτωση. Αυτή ακούει στο όνομα, Γιάκομπ Γιόχανσον με τον Σουηδό να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με την «Ένωση» για 3,5 χρόνια.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την επίτευξη της συμφωνίας αυτής. Γνωρίζω για την ΑΕΚ, το μέγεθος του Συλλόγου, την ιστορία του, για τις διακρίσεις της ομάδας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ξεναγήθηκα στο προπονητικό κέντρο και έχω πολύ καλή εντύπωση. Οι άνθρωποι του Συλλόγου που γνώρισα μου φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Έχω μεγάλες φιλοδοξίες και είμαι έτοιμος για να προσφέρω στην ομάδα μου», δήλωσε ο νέος άσος της ομάδας που είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του κόντρα στον Ατρόμητο και τον… Κώστα Κατσουράνη.

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου του 1990 και έχει περάσει όλη την μέχρι τώρα επαγγελματική καριέρα του στη δευτεραθλήτρια Σουηδίας 2014 Γκέτεμποργκ, στην οποία αγωνίστηκε κυρίως ως αμυντικός μέσος. Ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής γεννημένος τη δεκαετία του ’90 που αγωνίστηκε στο σουηδικό πρωτάθλημα σε ηλικία 17 ετών και 6 ημερών. Έχει παίξει σε συνολικά 203 επίσημους αγώνες με τον μεγάλο σουηδικό σύλλογο, σκοράροντας 26 φορές. Ήταν Πρωταθλητής Σουηδίας με την Γκέτεμποργκ το 2007 και Κυπελλούχος το 2008 και το 2013. Έχει τρεις συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών της χώρας του, όλες μέσα στο 2014.  Είναι ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που έρχεται στην ΑΕΚ από την Γκέτεμποργκ, τριάντα χρόνια μετά την απόκτηση του σέντερ φορ Χόκαν Σάντμπεργκ που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ την τριετία 1984-87.

 

Το στόρι

Στόχος της ΑΕΚ ήταν να ξεκαθαρίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο η απόκτηση του Γιόχανσον. Με άκρως μυστικές κινήσεις, λοιπόν, προσέγγισε τον Σουηδό αμυντικό μέσο Γιάκομπ Γιόχανσον, ο οποίος είχε αρνηθεί να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Γκέτεμποργκ.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών δεν άργησε να προκύψει και η ΑΕΚ του έβγαλε εισιτήρια για Ελλάδα προκειμένου να υπογράψει και να τεθεί άμεσα στα πλάνα του Τραϊανου Δέλλα.

Ο 24χρονος αμυντικός μέσος που έχει χριστεί διεθνείς και με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Σουηδίας είναι βασικό στέλεχος της Γκέτεμποργκ από τα 17 του χρόνια (163 συμμετοχές / 18 γκολ) είναι box to box μέσος και εδώ και αρκετούς μήνες έχει εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα