Στην Αθήνα ο Αναστασιάδης για το Κυπριακό.

Με το κυπριακό να βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης έρχεται στην Αθήνα προκειμένου να ενημερώσει την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της Κύπρου:

«Μέσα στο πλαίσιο της στενής και τακτικής συνεργασίας» με την ελληνική κυβέρνηση, ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης μεταβαίνει αύριο στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερώσει για «τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, καθώς επίσης για την γενικότερη διαμορφωθείσα κατάσταση, σε σχέση με την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας», αναφέρει σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, αύριο στις 18;00, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στις 19:30 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Το βράδυ θα δεχθεί τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις 17 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί σε χωριστές συναντήσεις την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, τον Γενικό Γραμματέα του Κ.Κ.Ε. Δ. Κουτσούμπα, τον Πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Καμμένο και τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλειο Λεβέντη.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα