Στην Αθήνα την Τρίτη οι επικεφαλής των Θεσμών

Το πόδι τους στην Ελλάδα πατάνε την Τρίτη οι επικεφαλής των Θεσμών για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Ο εκπρόσωπο της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε κατά την τακτική ενημέρωση προς τον Τύπο, ότι στόχος είναι «να επιτευχθεί μεγαλύτερη πρόοδος στη δουλειά που έγινε τις περασμένες εβδομάδες».

Πρόσθεσε ότι η επιστροφή των θεσμών είναι ένα «σημαντικό βήμα στη διαδικασία ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM».

Ερωτηθείς σχετικά με τη συνάντηση που είχε πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης στις Βρυξέλλες, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι στη συνάντηση αυτή ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Γιούνκερ για τη δέσμευση της Επιτροπής να στηρίξει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τη δυτική Αττική.

«Και οι δύο συμφώνησαν ότι η Επιτροπή και οι ελληνικές αρχές θα συνεργαστούν, προκειμένου να εξευρεθούν συγκεκριμένοι οδοί που θα μπορούσαν να συνδράμουν αποτελεσματικά την Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα