Στην εισαγγελέα Διαφθοράς ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Σε ανωμοτί κατάθεση για το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση κλήθηκαν ο πρώην υπουργός Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, και η σύζυγός του, που εμφανίστηκαν αυτοπροσώπως στην εισαγγελέα Διαφθοράς για να δώσουν εξηγήσεις.

Το υπό διερεύνηση αδίκημα αφορά τις δύο φορολογικές ενημερότητες, τις οποίες πήρε το ζεύγος Παπαντωνίου, πριν περίπου ένα χρόνο, από την ΔΟΥ Κηφισιάς, προκειμένου να πουλήσει πολυτελές σπίτι που είχε κατασκευάσει στην Σύρο.

Οι δύο κληθέντες εμφανίστηκαν ενώπιον της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη και της παρέδωσαν πολυσέλιδα υπομνήματα, στα ο ποία αναφέρουν τους ισχυρισμούς τους για την έρευνα.

Κατά την εκτίμηση των εισαγγελικών λειτουργών ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, δεν είχαν το δικαίωμα να πάρουν πιστοποιητικά φορολογικής ενημερότητας, αφού εκκρεμούσαν φορολογικές οφειλές τους, οι οποίες δεν είχαν ρυθμιστεί.

Ως ύποπτοι για το αδίκημα της κακουργηματικής ψευδούς βεβαίωσης έχουν κληθεί να καταθέσουν και οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κηφισιάς, που εξέδωσαν τα επίμαχα πιστοποιητικά στο ζεύγος Παπαντωνίου.

Σε ό, τι αφορά τα επίμαχα πιστοποιητικά μετά τις καταθέσεις των εμπλεκομένων, η διαδικασία ολοκληρώνεται και η εισαγγελέας, αφού μελετήσει τα υπομνήματα, θα αποφανθεί, πιθανότατα μέσα στην επόμενη εβδομάδα για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης.

Η αγοραπωλησία ωστόσο, ερευνάται από τους εισαγγελείς Διαφθοράς και ως προς τη νομιμότητά της, ώστε να εντοπιστεί αν προκύπτει ενδεχόμενο εικονικής μεταβίβασης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα