Στην Ελλάδα αμερικανικός ξενοδοχειακός κολοσσός – Ποιο ξενοδοχείο αγοράζει

Στην Ελλάδα έρχεται αμερικανικός ξενοδοχειακός κολοσσός- ο μεγαλύτερος του κόσμου- ο οποίος πρόκειται να αγοράσει ξενοδοχείο του ομίλου Viohalco στην πλατεία Καραϊσκάκη που λειτουργούσε μέχρι το 2012 με την επωνυμία Athens Imperial, το οποίο θα μετονομαστεί σε  «Wyndham Grant» από τις αρχές του 2017, όπως αναφέρει το euro2day.

Η συμφωνία εκμετάλλευσης του ξενοδοχείου είναι 10ετούς διάρκειας και τη διαχείριση του ξενοδοχείου αναλαμβάνει για λογαριασμό της Wyndham η εταιρία Zeus International.

Η ξενοδοχειακή μονάδα παρέμενε κλειστή από το 2012 και όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Wyndham θα υποστεί ριζική ανακαίνιση ύψους 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να επαναλειτουργήσει με τα υψηλά στάνταρντ του ομίλου.

Στόχος της Wyndham είναι να λειτουργήσει η μονάδα στο πρώτο τρίμηνο του 2017. Μετά τη ριζική ανακαίνισή του το ξενοδοχείο 5 αστέρων θα διαθέτει περισσότερα από 270 δωμάτια, από τους μεγαλύτερους συνεδριακούς χώρους της Αθήνας και, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του αμερικανικού ομίλου, το καλύτερο roof garden της πόλης.

Όπως προανήγγειλαν οι εκπρόσωποι του ομίλου Wyndham, πρόκειται για την πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα στη χώρα μας η οποία εντάσσεται σε πλάνο επέκτασής σε διάφορους ελληνικούς προορισμούς, με προτεραιότητα την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και νησιά.

Ο αμερικανικός όμιλος ωστόσο έχει 25ετή παρουσία στη χώρα μας, με γνωστότερη από τις δραστηριότητές του το band James Villas μέσω της οποίας προωθεί μίσθωση επαύλεων στην Ελλάδα σε πελάτες από όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Wyndham Hotel Group είναι αυτήν τη στιγμή ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός όμιλος του κόσμου (εκκρεμεί η ολοκλήρωση της συγχώνευσης Starwood – Marriot) με 8.000 ξενοδοχεία σε όλο τον πλανήτη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα