Στην Ελλάδα ο Ερντογάν

Έφτασε στην Αθήνα ο Ρετζέπ  Ταγίπ Ερντογάν. Το αεροσκάφος του Τούρκου Προέδρου προσγειώθηκε με ολιγόλεπτη καθυστέρηση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και ξεκίνησε ήδη η διήμερη επίσκεψη του “Σουλτάνου” στη χώρα μας. 

Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε ο Νίκος Κοτζιάς ενώ τον συνόδευσαν τρία ελληνικά F 16 από τη στιγμή που το τουρκικό προεδρικό αεροσκάφος ήρθε στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

“Kόκκινη γραβάτα βλέπω, καλή διπλωματία!”

Χέρι – χέρι ο Ταγίπ Ερντογάν κατέβηκε τα σκαλιά με την σύζυγό του Εμινέ. Βλέποντας το Νίκο Κοτζιά του είπε: «Κόκκινη γραβάτα βλέπω, καλή διπλωματία!» Και γέλασαν όλοι.

Στις διευρυμένες συζητήσεις που θα γίνουν  θα μετέχουν από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης οι Νίκος Κοτζιάς, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Σταύρος Κοντονής, Γιώργος Σταθάκης, Στέργιος Πιτσιόρλας, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Τόσκας, Γιάννης Μουζάλας και ο ΑΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης θα μετέχουν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και οι υπουργοί Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Οικονομίας, Ενέργειας, Εσωτερικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα