«Στην Ελλάδα της ύφεσης η παγκόσμια οικονομική θεωρία ανατρέπεται»

Με μία καυστική δήλωση ο Γιάννης Μανώλης, σχολίασε τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας για την ανεργία. «Ποια ΕΛΣΤΑΤ; Ποιος ΟΑΕΔ; Ποια Eurostat και ποια παγκόσμια οικονομική θεωρία που υποστηρίζει ότι όσο υπάρχει ύφεση αυξάνεται η ανεργία;», τονίζει αρχικά ο αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» και συνεχίζει:

«Στην Ελλάδα της ύφεσης, των «λουκέτων» και της αποεπένδυσης, στην Ελλάδα του Βρούτση και του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Κουβέλη, όλα αυτά ανατρέπονται. Οι κυβερνητικοί φωστήρες, ως άλλοι Χάρρυ Πότερ της οικονομικής θεωρίας, ανακάλυψαν ότι με το νέο πληροφοριακό σύστημα μέτρησης της απασχόλησης που Υπουργείου Εργασίας «ΕΡΓΑΝΗ», απλά και εύκολα ανατρέπονται τα μέχρι σήμερα οικονομικά δεδομένα, αχρηστεύονται διεθνείς οργανισμοί και φορείς μέτρησης της ανεργίας, δημιουργούνται δεκάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης και η ανεργία εξαφανίζεται σε χρόνο ρεκόρ.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν είναι συνειδητά ψεύτες, απλά ανόητοι ή και τα δύο μαζί; Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι επικίνδυνοι. Γιατί σε μια χώρα με επίσημη ανεργία 27%, με δεκάδες χιλιάδες νέους να μεταναστεύουν για να βρουν δουλειά, με εκατοντάδες χιλιάδες να εργάζονται μία ως δύο μέρες τη βδομάδα και με χιλιάδες αυτοκτονίες, το να πανηγυρίζει η συγκυβέρνηση, πέρα από ανοησία, αποτελεί και πρόκληση για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα