«Στην Ελλάδα του Τσίπρα όποιος δεν έχει “κονέ-ΣΥΡΙΖΑ” μένει στην απ’ έξω»

Μύδρους κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. επικεντρώθηκε στα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση ενώ ξεκαθάρισε πώς ένα από τα καίρια αφηγήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι οι νέοι άνθρωποι και το μέλλον της χώρας.

«Προετοιμάζουν νέα γενιά ψεμάτων»

Ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε αρχικά πως στο Μέγαρο Μαξίμου και πρωθυπουργός προετοιμάζουν στη συμπρωτεύουσα τη “νέα γενιά” ψεμάτων, θύματα της οποίας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, είναι οι νέοι άνθρωποι.

“Ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να ανέβει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και προετοιμάζει τη “νέα γενιά” ψεμάτων. Δυστυχώς, πρώτα και μεγάλα θύματα, αυτής της “νέας γενιάς” ψεμάτων, είναι οι νέοι άνθρωποι.

Στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα όποιος δεν έχει “κονέ-ΣΥΡΙΖΑ” μένει στην απέξω” και στην καλύτερη περίπτωση δουλεύει με μερική απασχόληση χωρίς προοπτική.

Είναι ο πολιτικός που θέλει τους νέους ανθρώπους στο περιθώριο της παραγωγικής Ελλάδας, ζώντας από το χαρτζιλίκι των γονιών και των παππούδων τους, αν υπάρχει, είτε με επιδόματα που διαρκώς θα φθίνουν”, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Πραγματοποίησε, δε, ειδική αναφορά στα ζητήματα της Παιδείας, λέγοντας πως και σε αυτό το πεδίο αποκαλύφθηκαν τα…ψέματα του πρωθυπουργού.

“Βάφτισε την Τρόικα-Θεσμούς, τώρα βαφτίζει τις Πανελλαδικές “κεντρικά οργανωμένες Εξετάσεις”

Συνεχίζοντας ο Βασίλης Κικίλιας είπε τα εξής: “Αρχές Μαΐου, από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εξήγγειλε την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Και τελικά, καθιερώνει διπλές εξετάσεις, επιβαρύνοντας με πρόσθετα έξοδα και φροντιστήρια το κάθε νοικοκυριό.

Από καθόλου εξετάσεις, διπλές εξετάσεις. Επιχειρεί χωρίς ίχνος ντροπής, για άλλη μια φορά, να εξαπατήσει τους νέους και τις νέες της Ελλάδας. Βάφτισε την Τρόικα-Θεσμούς, τώρα βαφτίζει τις Πανελλαδικές “κεντρικά οργανωμένες Εξετάσεις”. Είναι εμφανές, ότι ο κ. Τσίπρας περιφρονεί βαθιά τους Έλληνες και κοροϊδεύει τη Νέα Γενιά”, επεσήμανε ο Βασίλης Κικίλιας.

“Αυτή είναι η εικόνα του Δημοσίου επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”

Ερχόμενος στη χθεσινή παρέμβαση του κ. Τσίπρα για το Δημόσιο, ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού εγκάλεσε τη συγκυβέρνηση για ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων που είχαν γίνει πριν το 2015, τόνισε πως η πραγματικότητα στη Δημόσια Διοίκηση επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι:

-Κομματικοποίηση παντού.

-Επιστροφή των συνδικαλιστών στα Πειθαρχικά Συμβούλια.

-Νέες στρατιές μετακλητών πέρα και πάνω από τα όρια.

-Νέες στρατιές συμβασιούχων. “Από 63.000 το 2014, σήμερα έχουν φτάσει τους 89.000 με επιβάρυνση των φορολογουμένων πολιτών”, σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

-Τοποθετήσεις συγγενών και κολλητών σε θέσεις ευθύνης με την αλόγιστη δημιουργία νέων δομών, φορέων και θέσεων γενικών και ειδικών γραμματέων στα υπουργεία.

-Χειροτέρευση της θέσης της χώρας στη διαφθορά, όπως αποτυπώνεται σε όλους τους διεθνείς δείκτες.

-Ατιμωρησία των επιόρκων και αναξιοκρατία. “Στα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουμε την επιστροφή 900 επιόρκων δημοσίων υπαλλήλων στην υπηρεσία τους”, ανέφερε.

“Υπάρχει κανένας Έλληνας πολίτης ύστερα από όλα αυτά, που να πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να εκσυγχρονίσει και να ανασυγκροτήσει τη Δημόσια Διοίκηση;

Χθες (σ.σ. την Τετάρτη)βέβαια, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να αντιγράψει στις εξαγγελίες του, τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Αυτά που τόσα χρόνια ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε και συκοφαντούσε. Για να παραμείνει στην εξουσία, παριστάνει ότι υιοθετεί τις μεταρρυθμίσεις. Δεν τις πιστεύει, δεν τις γνωρίζει, δεν μπορεί να τις υλοποιήσει. Με φιέστες δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις”, επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

“Ο Μητσοτάκης θα μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας”

Για την Ελλάδα που οραματίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι «ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζεται να ανέβει στη Θεσσαλονίκη και να μιλήσει στην ελληνική κοινωνία και στους νέους ανθρώπους, με τη γλώσσα της Αλήθειας. “Να απαντήσει ρεαλιστικά στις ανάγκες και τα προβλήματά τους.

Να παρουσιάσει το δικό του όραμα για την Ελλάδα του αύριο. Οι Έλληνες αξίζουμε μια πολύ καλύτερη ζωή. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουμε την πεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μέσα από τη συνεχή επαφή με τους κοινωνικούς φορείς, τις επαγγελματικές ενώσεις, την επιστημονική κοινότητα, τις καινοτόμες και δημιουργικές ομάδες, αλλά και μέσα από την συστηματική και αμφίδρομη επικοινωνία με τους απλούς πολίτες, είναι έτοιμος να παρουσιάσει το δικό του όραμα για τη χώρα.

Ένα αξιόπιστο σχέδιο με θετικές προτάσεις και προτεραιότητες για το πώς η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και πώς θα υπάρξουν καλύτερες προοπτικές για όλους”, σημείωσε.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως ο κ. Μητσοτάκης έχει στο κέντρο των προτεραιοτήτων του το πώς θα έρθουν δουλειές για όλους τους Έλληνες, πώς θα απελευθερωθεί η οικονομία, πώς θα προσελκύσει επενδύσεις, πώς θα μειώσει τη γραφειοκρατία και την αβάσταχτη φορολογία.

“Πώς θα πετύχουμε ένα καλύτερο Δημόσιο Σχολείο, που θα υπηρετεί τις ανάγκες μαθητών, γονιών και καθηγητών, που η αξιολόγηση σε εκπαιδευτικές διαδικασίες, μέσα, υποδομές και προσωπικό, θα λειτουργεί προς όφελος των παιδιών μας και του μέλλοντός τους.

Πώς θα αποκτήσουμε μια Δημόσια Διοίκηση που θα προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, σεβόμενη τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, για ένα Κράτος λιτό, λειτουργικό και αποτελεσματικό.

Με διαφάνεια και λογοδοσία. Με μείωση της γραφειοκρατίας. Με αξιολόγηση που θα επιβραβεύει τους καλύτερους, με ταχύτερη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή, και που θα δίνει έμφαση στην επιμόρφωση. Μια διαδικασία που δεν έχει καμία σύνδεση με απολύσεις, αντιθέτως εισάγει τη συνέντευξη ως μέσο για τη βελτίωση, ειδικότερα των πιο αδύναμων υπαλλήλων. Γιατί στην Ελλάδα που οραματίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κανένας Έλληνας δεν θα μένει πίσω και οι καλύτεροι δε θα επιλέγονται με κλήρωση”, είπε.
4

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα