Στην Ευρωπαία Νις ο 20χρονος αστέρας!

Λίγοι ίσως πήραν χαμπάρι πέρσι τα άλμα προόδου του 20χρονου Έλληνα επιθετικού, Τάσου Δώνη. Το «καμάρι» του Γιώργου Δώνη, τον οποίο εντόπισαν το 2013 τα «λαγωνικά» της Γιουβέντους πληρώνοντας 300.000 ευρώ τροφεία στον Παναθηναϊκό, αγωνίστηκε ως δανεικός στην ελβετική Λουγκάνο και τα πήγε περίφημα.

Εντελώς αθόρυβα και χάρη στην καλή του δουλειά είχε εννέα γκολ και επτά ασίστ σε 29 ματς για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελβετίας! Σίγουρα δε μιλάμε για τοπ διοργανώσεις, αλλά ο Τάσος δεν έχει κλείσει τα 20 και αυτή ήταν η πρώτη του συμμετοχή σε ανδρικό πρωτάθλημα, αφού τα δύο προηγούμενα χρόνια έπαιζε στο πρωτάθλημα Νέων της Ιταλίας με τη φανέλα της Γιούβε.

Προφανώς τα επιτεύγματα του δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους ανθρώπους της «γηραιάς κυρίας» και φαίνεται ότι πάρθηκε η απόφαση φέτος να κολυμπήσει στα βαθιά. Έτσι, αποφασίστηκε ο δανεισμός του σε μία ομάδα που αγωνίζεται σε κορυφαίο πρωτάθλημα και μάλιστα παίζει στην Ευρώπη και στους ομίλους του Europa League, στη γαλλική Νις.

Κατανοήστε το μέγεθος των κατορθωμάτων του Δώνη: Μετά από ένα διάστημα προσαρμογής και κάποιους μικροτραυματισμούς, σημείωσε τα οκτώ από τα εννέα του γκολ και μοίρασε και τις επτά ασίστ του σε διάστημα μόλις 20 αγώνων, από τις 6/12/15 μέχρι τις 25/5/16! Ο πρόκριση της Λουγκάνο στον τελικό του Κυπέλλου Ελβετίας είχε τη δική του σφραγίδα (δύο γκολ στον ημιτελικό με τη Λουκέρνη)! Και μιλάμε για τη Λουγκάνο που είχε να φτάσει σε τελικό από το 1993.

Για να δούμε τον Δώνη, λοιπόν, στα πιο δύσκολα. Αν καταφέρει και στη Νις να εντυπωσιάσει κατ’ αυτόν τον τρόπο, τότε δεν αποκλείεται του χρόνου τέτοια μέρα να μιλάμε για ένα 21χρονο επιθετικό που να υπολογίζεται από τον προπονητή της Γιουβέντους (αν και οι Γάλλοι μπορούν να τον κάνουν δικό τους με 3.000.000 ευρώ). Όπως και να έχει, το ελληνικό ποδόσφαιρο αρχίζει να υπολογίζει σε έναν πολύ καλό επιθετικό.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα