Στην Κίνα ο Σαμαράς: Τι συζήτησε με τον Κινέζο πρωθυπουργό

Στην Κίνα βρίσκεται από την Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς , ως  προσκεκλημένος του Κινέζου πρωθυπουργού, Λι Κετσιάνγκ,  με τον οποίο συναντήθηκε  στο Πεκίνο. Στην συνάντηση παρευρέθη και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, κ.Wang Yi, καθώς και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

H ατζέντα

Στο τραπέζι τέθηκαν ουσιαστικά και επίκαιρα ζητήματα, όπως:

-Πρώτον, τα ζητήματα της νέας μεταρρυθμιστικής πολιτικής της Κίνας η οποία δίνει έμφαση στον τομέα των υπηρεσιών, στον τομέα ICT (Information Communication Technology) καθώς και στην τόνωση της εσωτερικής κατανάλωσης εντός της Κίνας.

-Δεύτερον, τις διμερείς σχέσεις Ελλάδος-Κίνας, με ιδιαίτερη έμφαση σε παλαιές και νέες επενδύσεις, όπως της Cosco.

-Τρίτον, τα ζητήματα της πορείας της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης.

-Τέταρτον, τις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας.

Από το πλευρό του Αντώνη Σαμαρά δεν έλειπε η σύζυγός του, Γεωργία. Ο πρωθυπουργός της Κίνας και η σύζυγός του παρέθεσαν δείπνο στο ζεύγος, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε ειδική αίθουσα στην Απαγορευμένη Πόλη.

Η σύζυγος του Αντώνη Σαμαρά και του πρωθυπουργού της Κίνας στέκουν στο πλευρό των πολιτικών αντρών για την αναμνηστική φωτογραφία, με ένα ελαφρύ μειδίαμα στο πρόσωπό τους

Χαμόγελα και χαλαρή διάθεση, σε ένα όμορφο περιβάλλον, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου – Ο Αντώνης Σαμαράς, απαθανατίζεται, πρόσχαρος, όπως και η σύζυγός του, Γεωργία, η οποία κάθεται απέναντι στο στρογγυλό τραπέζι – Ο πρωθυπουργός την Κίνας στην κεντρική θέση δείχνει να απολαμβάνει την συζήτηση

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα