Στην Καστοριά η Μαρία Σπυράκη

Στην Καστοριά βρέθηκε η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Ν.Δ.  Μαρία Σπυράκη, δεύτερο σταθμό της περιοδείας της στην Β. Ελλάδα. Τη κ. Σπυράκη υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης, η βουλευτής  της Ν.Δ. Μαρία  Αντωνίου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Δακής, και ο αντιπεριφερειάρχης  Δημήτρης  Σαββόπουλος.

Πρώτος σταθμός της Μαρίας  Σπυράκη η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, όπου μαζί με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη – που βρέθηκε στην Καστοριά για να εγκαινιάσει την 39η  Διεθνή  Έκθεση Γούνας – έγιναν δεκτοί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ.

Στη συνάντηση αυτή συζήτησαν διάφορα θέματα που αφορούν την ακριτική περιοχή της Καστοριάς και ενημερώθηκαν για τα τοπικά προβλήματα με προεξέχον αυτό της παράνομης μετανάστευσης και τον αντίκτυπό της στην καθημερινότητα των πολιτών .

Παράλληλα, ο Σεβασμιότατος ξενάγησε τους επισκέπτες του στους χώρους του Επισκοπείου, στο μνημείο που φυλάσσονται τα οστά του Μητροπολίτου Καστορίας Γερμανού Καραβαγγέλη, ενώ επισκέφτηκαν και το βυζαντινό παρεκκλήσιο ,του 11ου αιώνα,  των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, εκεί που φυλάσσονται τα οστά του πρωτομάρτυρος του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά και της συζύγου του Ναταλίας. Ο Σεβασμιότατος δώρισε στους επισκέπτες του από μία εικόνα του πολιούχου του Αγίου Μηνά με την ευχή να τους χαρίζει υγεία και δύναμη στην αποστολή τους.

Στη συνέχεια, η κ. Σπυράκη επισκέφθηκε τα γραφεία της ΝΟΔΕ Καστοριάς όπου την υποδέχθηκε ο πρόεδρος Δημήτρης Καραμανίδης και άλλα στελέχη του κόμματος, ενώ συζήτησε και με εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ  από τους οποίους ενημερώθηκε για τα προβλήματα των νέων της περιοχής.

Το πρωί της Παρασκευής η υποψήφια ευρωβουλευτής και η βουλευτής Μαρία Αντωνίου  επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Εκθετηρίου-Δημοπρατηρίου Γουναρικών και Δερματίνων Ειδών ΕΔΗΚΑ , όπου είχαν  την ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοντά τι μπορεί να κάνει μόνη της μια περιοχή ακόμη και σε συνθήκες μεγάλης οικονομικής πίεσης. « Η Καστοριά τόσο στον πρωτογενή τομέα όσο και στη γούνα αντιμετωπίζει με ίδιες δυνάμεις τα προβλήματά της και πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. Η γούνα είναι ένας δυναμικός κλάδος που αποδεικνύει πως με εξωστρέφεια μπορούμε να βγούμε από την κρίση» δήλωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής.

Μάλιστα, όταν οι κυρίες Αντωνίου και Σπυράκη  ενημερώθηκαν ότι το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας οφείλει από απλήρωτα ενοίκια στην ΕΔΗΚΑ 980.000 ευρώ, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον υπουργό  Εθνικής Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο – ο οποίος σχεδιάζει να επιστρεφθεί την Καστοριά άμεσα-  συζήτησαν το ενδεχόμενο ενός συμβιβασμού ώστε και το ΤΕΙ να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας αλλά και οι γουναράδες της Καστοριάς να πάρουν μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται.

Λίγο μετά, η κ. Σπυράκη επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της 39ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας.  Στην Έκθεση στην οποία παίρνουν μέρος 130 επιχειρήσεις από την Ελλάδα, την Ιταλία , τη Γερμανία, τη Δανία και τη Ρωσία και η υποψήφια ευρωβουλευτής  ενημερώθηκε για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν τον τελευταίο χρόνο οι Έλληνες γουναράδες, οι οποίοι αυξάνοντας τις φάρμες παραγωγής από 45 σε 100 εκτός από τη μείωση του κόστους  παραγωγής δημιούργησαν και περισσότερες από 1000 νέες θέσεις εργασίας.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 94,7 αναφέρθηκε και στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης που είναι ιδιαίτερα οξύ στις παραμεθόριες περιοχές  λέγοντας: «είναι σαφές ότι από όσα προβλέπονται για την ενίσχυση της FRONTEX, ένα μέρος ανήκει στην Καστοριά και πρέπει να διεκδικηθεί τόσο με εθνικά μέσα όσο και με ευρωπαϊκά μέσα. Δεσμεύομαι ότι αν οι Έλληνες βάλουν στις 25 Μαΐου ένα σταυρό δίπλα στο όνομα μου στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. θα λογοδοτώ στους πολίτες κάθε περιοχής για το τι έκανα για αυτούς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα