Στην Κωνσταντινούπολη για την ενίσχυση της τουριστικής προβολής της Θεσσαλονίκης

Tριήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιήσει από τις 20 Ιανουαρίου ο Γιάννης Μπουτάρης και στόχος της παρουσίας του στην Πόλη η τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό του δήμου, για την προβολή και την προώθηση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού, εμπορικού, επιχειρηματικού, συνεδριακού, γαστρονομικού, εκπαιδευτικού, αλλά και ιατρικού προορισμού στις γειτονικές χώρες, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στην αντιπροσωπεία θα συμμετάσχουν ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Πέγκας, υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσος Τζήκας και εκπρόσωποι του τουρισμού, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και μονάδων παροχής υγείας της πόλης.

Στην αποστολή της Κωνσταντινούπολης ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση της πόλης, ως εκπαιδευτικού προορισμού, μέσα από την προβολή των εκπαιδευτικών ευκαιριών που προσφέρουν τα πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα και κολέγια που διαθέτει, αλλά και στις δυνατότητες που προσφέρει στον τομέα του ιατρικού τουρισμού.

Στις 21 Ιανουαρίου, ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Σπύρος Πέγκας θα κάνουν την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης, κατά την οποία θα προβληθεί και ο νέος γαστρονομικός οδηγός, που εξέδωσε ο δήμος σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος. Μετά την παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, με θέμα «Σπουδές στη Θεσσαλονίκη», ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις εργασίας (b2b) με τους αντίστοιχους φορείς της Τουρκίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Πατριαρχείο, ενώ κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του μη κερδοσκοπικού Πολιτιστικού Οργανισμού Anadolu Kültür, Osman Kavala, θα δώσει διάλεξη με θέμα «Η πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και η πολιτική του δήμου στον τομέα του πολιτισμού».

Πρόκειται για την τέταρτη αποστολή, μετά τις αντίστοιχες στη Σόφια, στα Σκόπια και στο Βελιγράδι, που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Στόχος, να προβληθούν με ολοκληρωμένο τρόπο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης, αλλά και να διευκολυνθούν οι εκπρόσωποι διάφορων επαγγελματικών κλάδων να συνάψουν ή να διευρύνουν συμφωνίες συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της οργάνωσης των επισκέψεων, ο δήμος προγραμματίζει επαφές με θεσμικούς φορείς της κάθε πόλης, καθώς και διμερείς συναντήσεις εργασίας (b2b) με εκπροσώπους των αντίστοιχων επαγγελματικών κλάδων. Επιπλέον, στα μέλη της αντιπροσωπείας παρέχονται προνομιακές τιμές ως προς τα αεροπορικά εισιτήρια και τη διαμονή τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα