Στην Νέα Υόρκη για επαφές ο πρόεδρος της Κύπρου

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, φθάνει απόψε στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το απόγευμα της Πέμπτης και την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Την Τρίτη ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Αμπντελ Φατάχ αλ Σίσι, τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ και τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά.

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη αποφασισμένος να μεταφέρει στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τη δέσμευση και βούλησή του να συνεχίσει να εργάζεται για λύση του Κυπριακού.

Αυτό που επιδιώκουμε, είπε, είναι να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή και να δημιουργήσουμε συνθήκες συνέχισης του διαλόγου, αλλά σε στερεές βάσεις και πρόσθεσε ότι οι παράμετροι του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ είναι εκεί.

Παραλλήλως κάλεσε τις ξένες δυνάμεις να στραφούν προς τη δύναμη εκείνη που παραβιάζει τον πρώτο κανόνα, όπως διατυπώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα, ότι χωρίς λύση στο ζήτημα της ασφάλειας δεν μπορεί να βρεθεί λύση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα