Στην τελική ευθεία η «Αγία Σοφία»

Πανηγυρίζουν στην ΑΕΚ με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που γρηγορότερα απ’ ότι αναμενόταν έκρινε ομόφωνα συνταγματικό το νόμο που παραχωρεί τα επιπλέον στρέμματα στην ερασιτεχνική και ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή της «Αγίας Σοφίας»!

Μετά από αυτή την εξέλιξη το μόνο που απομένει για να ξεκινήσει το έργο είναι η έκδοση της οικοδομικής άδειας την οποία στην ΠΑΕ πιστεύουν ότι θα έχουν στα χέρια τους πριν τις 13 Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία η ιδέα της ΑΕΚ κλείνει 91 χρόνια ζωής!

Η μοναδική περίπτωση να μην προχωρήσει πλέον το έργο, καθώς έχει εγκριθεί το κονδύλι από την περιφέρεια και έχει βγάλει την απόφαση το ΣτΕ, είναι η κυβέρνηση να αποσύρει το νόμο. Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, πως για την ώρα η ΠΑΕ δεν έχει τα χρήματα που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί το έργο μιας και δεν επαρκεί το κονδύλι των 20.000.000 ευρώ και η αυτοχρηματοδότηση μέσω χορηγιών και φιλάθλων (από τα διαρκείας), ωστόσο η διοίκηση δεσμεύεται ότι το υπόλοιπο ποσό θα βρεθεί με δανειοδότηση και με παραχώρηση της εκμετάλλευσης του ονόματος του γηπέδου σε μέγα-χορηγό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα