«Στην Τούμπα μας νοιάζει μόνο η νίκη»

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα τη Φιορεντίνα και ελπίζει σε μία νίκη που θα επιτρέψει στην ομάδα να τεθεί επικεφαλής του ομίλου με το καλημέρα και να αφήσει στους μηδέν βαθμούς το θεωρητικό φαβορί του ομίλου.

Ο Σέρβος τεχνικός του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς, κλήθηκε στην πρώτη ερώτηση που δέχθηκε να σχολιάσει τη μίνι αρνητική παράδοση των τελευταίων ετών, που θέλει την ομάδα του να μην μπορεί να νικήσει μεγάλους αντιπάλους στην Τούμπα – με εξαίρεση τη Βιγιαρεάλ – ενώ εκτός έδρας φέρνει καλύτερα αποτελέσματα (βλέπε Ντόρτμουντ):

«Δεν το έχω σκεφτεί αυτό που μου λέτε. Τον λόγο για τον οποίο συνέβη κάτι τέτοιο στο παρελθόν δεν μπορώ να σας τον πω. Υπήρχαν και υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις από τον κόσμο. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες έδωσαν τα πάντα για να κάνουν μία μεγάλη νίκη, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Οι ομάδες παίζουν χωρίς πίεση εκτός έδρας, ίσως ο ΠΑΟΚ στο παρελθόν ήταν έτσι.

Τώρα κοιτάμε τη Φιορεντίνα που είναι μία πολύ καλή ομάδα και τα τελευταία χρόνια είναι στις πρώτες ομάδες σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Τη σεβόμαστε αλλά όταν παίζουμε εδώ στην Τούμπα, προετοιμάζουμε τους παίκτες μας πάντα για τη νίκη. Είναι ομάδα που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο με καλές μονάδες και πολύ καλό προπονητή. Έχουν συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τελευταία και αυτό μας λέει ότι απέναντι μας έχουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Έχουμε έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια μπροστά μας. Υπάρχουν 18 βαθμοί, είναι ένα μίνι πρωτάθλημα. Ο στόχος μας είναι να είμαστε στις δύο πρώτες θέσεις. Πάντα θέλεις την 1η θέση, αλλά εγώ λέω ότι θα δούμε και αυτό το παιχνίδι ξεχωριστά και κάθε ένα που θα έχουμε μπροστά μας ξεχωριστά. Αν προκριθούμε θα έχουμε πετύχει το στόχο μας στην Ευρώπη».

Ο Ίβιτς αναφέρθηκε στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ και στο κατά πόσο μπορεί φέτος να αποφύγει τους πολλούς τραυματισμούς: «Είχαμε μόλις πέντε παιχνίδια σε τρεις μήνες, έχουμε ξεκινήσει από τις 20 Ιουνίου την προετοιμασία. Με την καθυστέρηση του πρωταθλήματος της Ελλάδας, αν με ρωτάτε για τον ρυθμό της ομάδας μας, ναι πιστεύω ότι είμαστε καλά. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι.  Έχουμε αλλάξει κάποια πράγματα στο ιατρικό και προπονητικό τιμ. Έχουμε φέρει ανθρώπους που ασχολούνται πιο επαγγελματικά με αυτά τα θέματα και ελπίζουμε να μην έχουμε τόσους τραυματισμούς. Ζητάμε από τους παίκτες να είναι επαγγελματίες και να κάνουν μετά τους αγώνες ό,τι χρειάζεται για την αποκατάσταση. Είμαστε στο ξεκίνημα και ως τώρα είμαστε καλά και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι όσον αφορά στην υγεία»

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα