Στη Βουλή η μηνυτήρια αναφορά για τη διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ

Στην Βουλή διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, που είχε καταθέσει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκε το μέτρο της διαθεσιμότητας, με αποτέλεσμα την επιλογή 1348 υπαλλήλων προς απομάκρυνση. Όπως υποστηρίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι, η επιλογή δεν έχει γίνει με διαφανή κριτήρια.

Η μηνυτήρια αναφορά είχε κατατεθεί αρχικά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και μετά διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία  Πρωτοδικών Αθηνών. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Εισαγγελία  του Ανωτάτου Δικαστηρίου και ο αντεισαγγελέας Βασίλης Πλιώτας τη διαβίβασε στην Βουλή.

Στη μηνυτήρια αναφορά, αναφέρεται μεταξύ των άλλων ότι  «με την κοινή υπουργική απόφαση καταργείται το 49% του διοικητικού προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επειδή, δήθεν, είναι πλεονάζον, χωρίς να έχει προηγηθεί η αναγκαία -εκ του νόμου- αξιολόγηση», ενώ αφήνουν αιχμές κατά του υπουργού Παιδείας, σημειώνοντας πως από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Πάντειο δεν τέθηκε κανείς σε διαθεσιμότητα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα