Στη Βουλή οι καταγγελίες Βουδούρη

Στη Βουλή φέρνουν δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τις καταγγελίες του παραιτηθέντος Οδ. Βουδούρη για τους πρόσφυγες. Οι Βασίλης Κεγκέρογλου και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ερωτούν τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή για τα όσα κατήγγειλε πριν παραιτηθεί ο Γ.Γ. Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης κ. Βουδούρης και ιδίως ως προς το υψηλό κόστος δομών.
«Η παραίτηση του πρώην Γενικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης κ. Οδ. Βουδούρη, συνοδεύτηκε από ευθείες αιχμές και αποκαλύψεις, τόσο για το διοικητικό χάος του Υπουργείου, όσο και για το αδικαιολόγητα υψηλό κόστος ανά πρόσφυγα, το οποίο καταβάλλει η Ελλάδα, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες» σημειώνουν και ρωτούν:
Πώς τοποθετείται σε σχέση με τις καταγγελίες του μέχρι πρότινος συνεργάτη του, κ. Βουδούρη;
Ποιο είναι το κόστος ανά πρόσφυγα και βάσει ποιων κριτηρίων και στοιχείων το υπολογίζει η Ελληνική Κυβέρνηση;
Ποιο είναι το συνολικό κόστος των δομών φιλοξενίας, το οποίο έχει καταβάλει ή έχει προγραμματίσει να καταβάλει η ελληνική πολιτεία για το έτος 2016;
Υπενθυμίζεται ότι μόλις έγινε γνωστή η αποδοχή από πλευράς του Πρωθυπουργού της παραίτησης του Οδ. Βουδούρη, η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε σχολιάσει πως «του χρεώνουν ότι έσπασε τον όρκο σιωπής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
Διαμαρτυρία για την ΕΡΤ

Για διακοπή της συνέντευξης της Φώφης Γεννηματά στη ΔΕΘ καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ την ΕΡΤ κατηγορώντας τη δημοσία τηλεόραση ότι για πρώτη φορά δεν προέβαλε ολόκληρη τη συνέντευξη πολιτικού αρχηγού.
«Είναι η πρώτη φορά που ομιλία αρχηγού κόμματος δεν προβάλλεται ολοκληρωμένη από τη δημόσια τηλεόραση στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης» σημειώνουν ο εκπρόσωπος και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη και ζητούν να μεταδοθεί ολόκληρη απόψε.
Απαντώντας η ΕΡΤ σημειώνει ότι το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται που διακόπηκε η μετάδοση της κ. Γεννηματά, καθώς δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα. Ειδικότερα όπως αναφέρει η ΕΡΤ την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ενημερώνει εγγράφως την ΕΡΤ ότι η κυρία Γεννηματά θα μιλήσει στο Βελλίδειο τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 20.00. Ακολούθως, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η ΕΡΤ, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, με νέο ενημερωτικό σημείωμα η ΕΡΤ ενημερώνεται εγγράφως ότι η ομιλία της κυρίας Γεννηματά θα αρχίσει στις 19.30.
«Παρά τον συμφωνημένο προγραμματισμό, η ομιλία της κυρίας Γεννηματά άρχισε στις 20.35. Η ΕΡΤ τη μετέδωσε μέχρι και τις 20.57, οπότε και άρχισε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα