Στη διάθεση του Ισλαμικού Κράτους πάνω από 11.000 κενά συριακά διαβατήρια

Για περισσότερα από 11.000 συριακά διαβατήρια που έχουν στην κατοχή τους οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κάνει λόγο  η εφημερίδα Bild am Sonntag σε αποκαλυπτικά δημοσίευμά της,

Ερευνητές έχουν καταρτίσει έναν κατάλογο με τους σειριακούς αριθμούς αυτών των κενών διαβατηρίων και τις αρχές που τα εξέδωσαν, διευκρίνισε η έκδοση της γερμανικής εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας, επικαλούμενη εμπιστευτικά έγγραφα της ομοσπονδιακής αστυνομίας και του υπουργείου Εσωτερικών.

Τα κλεμμένα διαβατήρια είναι αυθεντικά έγγραφα στα οποία όμως δεν έχουν ακόμη προστεθεί ονόματα κατόχων, κάτι που τα καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικά για τους παραχαράκτες.

Συνολικά, οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας υπολογίζουν ότι 18.002 κενά συριακά διαβατήρια έχουν κλαπεί από εγκαταστάσεις της συριακής κυβέρνησης, εκ των οποίων χιλιάδες έχουν περιέλθει στην κατοχή και άλλων οργανώσεων, πέραν του ΙΚ.

«Οι εξελίξεις έχουν δείξει ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις εκμεταλλεύονται τις περιστάσεις με τους πρόσφυγες ώστε να περνούν δυνητικοί δράστες επιθέσεων ή συμπαθούντες αυτών στην Ευρώπη και τη Γερμανία χωρίς να μπορούν να εντοπιστούν», δήλωσε μια εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας στην εφημερίδα.

Μέλη της ομάδας των τζιχαντιστών που διέπραξε τις επιθέσεις στο Παρίσι—130 νεκροί τον Νοέμβριο του 2015—αποδείχθηκε ότι ήταν κάτοχοι πλαστών συριακών διαβατηρίων.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα 8.625 διαβατήρια από αυτά που ελέγχθηκαν από τις γερμανικές υπηρεσίες μετανάστευσης το 2016 αποδείχθηκαν πλαστά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα