Γιώργος Σαρρής… τέλος!

Γιώργος Σαρρής… τέλος και με τη βούλα από την ΕΠΟ! Ο τέως -πλέον- πρόεδρος της Ομοσπονδίας στο προγραμματισμένο δ.σ. της ΕΠΟ που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (23/12), υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία (από τη στιγμή που ο ίδιος ήταν αμετάπειστος) έγινε αποδεκτή.

Ο Γ. Σαρρής έκανε γνωστή την πρόθεσή του στα μέλη του συμβουλίου πριν από την έναρξη του Δ.Σ. και φέρεται να είπε πως θα παραιτηθεί, διότι δεν αντέχει άλλο να “δέχεται πλήγματα η υγεία και η αξιοπρέπειά του”.

Αναμένεται πλέον οι εξελίξεις να είναι άμεσες για την επόμενη ημέρα στην ηγεσία της ΕΠΟ και την εκλογή νέου προέδρου, κάτι που αναμένεται να συμβεί προς το τέλος Ιανουαρίου (πιθανότατα 29 ή 30). Πάντως, το  υπόλοιπο δ.σ. συνεχίζει κανονικά τη θητεία του έως το 2016.

Υπάρχουν φήμες ότι η επόμενη μέρα του Γιώργου Σαρρή ενδέχεται να τον βρει στην πολιτική, αφού ακούγεται ότι σκοπεύει πολιτευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στον τόπο καταγωγής του, τη Χίο. Αν και βέβαια είναι άγνωστο αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον δεχτεί στα ψηφοδέλτιά του, από τη στιγμή που ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ -όπως αποκάλυψε η “Α”- κινδυνεύει με προφυλάκιση. Πάντως, ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε, διέψευσε ότι σκοπεύει άμεσα να πολιτευθεί.

Θυμίζουμε πως ως πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου εξελέγη στην προεδρία της ΕΠΟ στις 6 Οκτωβρίου 2012. Σε εκείνες τις εκλογές, είχε επικρατήσει του Βασίλη Γκαγκάτση με 37 ψήφους, έναντι 20 του αντιπάλου του, ο οποίος είναι ένα από τα ονόματα που ακούγονται ξανά για την προεδρία.

“Δεν μπορώ να κυκλοφορώ”…

Λίγο μετά την παραίτησή του, ο Γιώργος Σαρρής έκανε δηλώσεις στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του αυτή.

«Την απόφαση την πήρα την Παρασκευή. Πλέον δεν μπορώ να κυκλοφορώ στην Ελλάδα και όλα τα Σωματεία και οι Ενώσεις να λένε ότι φταίω εγώ που δεν πήραν τα ψίχουλα που αποφάσισε να δώσει ο υπουργός μετά από χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά ο τέως –πλέον- πρόεδρος της ΕΠΟ.

Ο κ. Σαρρής έκανε γνωστό ότι οι εξελίξεις για την εκλογή του νέου προέδρου θα οριστούν από τον αναπληρωτή πρόεδρο, Γιώργο Βούρβαχη.

Επεσήμανε ότι τακτοποιήθηκε το ζήτημα της αποζημίωσης του Κλαούντιο Ρανιέρι. Αυτή ορίστηκε στις 500.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα δοθεί σε δόσεις των 100.000 ευρώ αρχής γενομένης από τον Μάιο.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό –αυτή την στιγμή- να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, απαντώντας στις φήμες που τον ήθελαν να αποφασίζει να κατέβει υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Γιώργου Σαρρή:

Γιατί έλαβε την απόφαση να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΠΟ

«Είναι προσωπική απόφαση. Την απόφαση την πήρα την Παρασκευή μετά την άρση της φορολογικής ενημερότητας από την αρμόδια ΔΟΥ, το… αρμόδιο υπουργείο. Δεν μπορώ να κυκλοφορώ στην Ελλάδα και να λένε ότι φταίει ο Σαρρής και η ΕΠΟ που έταξε ο Υπουργός και έχουν κόντρα μαζί του. Τώρα που έφυγα εγώ ας δώσουν τα χρήματα στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης. Έχετε δει κανένα ευνομούμενο κράτος να δίνει φορολογική ενημερότητα και αν χρωστάει στον πολίτη χρήματα από το 2011. Κατέθεσα και εγώ τα χαρτιά μου. Τα έχουν πάρει όλοι οι γιατροί της Ελλάδας εκτός από εμένα. Τώρα που εγώ έφυγα έχουν καιρό μέχρι τις 31 του μηνός να τα δώσουν στα σωματεία και τις Ενώσεις»

Για τις ποινικές διώξεις για τα στημένα και τα όσα λέγονται για εκείνον:

«Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ενημερώνομαι και εγώ από τους ρεπόρτερ που ασχολούνται με το δικαστικό ρεπορτάζ».

Για την αντίδραση του δ.σ.:

«Στο δ.δ. διαφώνησε η πλειοψηφία. Είναι κάτι όμως που αφορά εμένα προσωπικά και κανένα άλλο. Θεωρώ ότι η δίωξη είναι πλέον σε προσωπικό επίπεδο. Εκτός από τν ΕΠΟ, εργάζομαι, έχω οικογένεια, παιδιά και έπρεπε να κοιτάξω και αυτό. Ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει. Εσείς αν ήσασταν στη θέση μου και σας έλεγαν ότι ευθύνεστε που η ΕΠΟ και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχασαν 2 εκατ. ευρώ, τι θα κάνατε; Γιατί τόσο καιρό δεν έκαναν τίποτα; Έλεγε ότι χάθηκαν και περιμένουμε να δούμε αν θα μπορούν να δοθούν. Υπάρχει μία χρυσή ευκαιρία η ΓΓΑ να δώσει τα χρήματα στα ερασιτεχνικά σωματεία και στις Ενώσεις».

Για την εθνική Ελλάδας και τον Κλαούντιο Ρανιέρι:

«Η συμφωνία με τον κ. Ρανιέρι επέλθει την Παρασκευή. Έχει λήξει αυτό το θέμα. Το ανακοίνωσα στο Συμβούλιο. Η αποζημίωση είναι 500.00 και η πρώτη δόση είναι από την 1η Μαΐου».

Για τα όσα λέγονται για την ενδεχόμενη κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Δεν πρόκειται σε αυτή τη ζωής μου να εμπλακώ στην πολιτική. Στο ποδόσφαιρο θα παραμείνω για πάντα. Είμαι από μικρό παιδί στα γήπεδα και θα συνεχίσω να ασχολούμαι».

Για την επόμενη μέρα στην ΕΠΟ:

«Πλέον ο αναπληρωτής πρόεδρος, κ. Γιώργο Βούρβαχη, αποφασίζει πότε θα γίνουν οι εκλογές στην Ομοσπονδία»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα