Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση των «χειρονομιών» του ΟΑΚΑ

Τον δρόμο της έχει πάρει η υπόθεση των φερόμενων άσεμνων χειρονομιών του Περέιρα και του Κασάμι που στο ντέρμπι Κυπέλλου του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ είχαν προκαλέσει –σύμφωνα με την πλευρά των «κιτρινόμαυρων»– τον κόσμο της “Ένωσης”.

Οι δύο άνδρες θα απολογηθούν την Πέμπτη ενώπιον του αθλητικού εισαγγελέα, την ίδια ώρα που ο 11χρονος φίλος της “Ένωσης”, Χρήστος Γαρυφάλλου, καταθέτει τη μήνυση εναντίον τους για τον ίδιο λόγο!

Η υπόθεση παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, διότι οι χειρονομίες του παίκτη και του προπονητή του Ολυμπιακού δεν καταγράφηκαν στο φύλλο αγώνα του ντέρμπι και ως γνωστόν στην Ελλάδα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το βίντεο για να απαγγελθούν κατηγορίες. Και από τη στιγμή που δεν έχει ακόμη κατατεθεί το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που προβλέπει χρήση βίντεο, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να στριμωχθούν οι δύο «ερυθρόλευκοι» άνδρες.

Από τη νέα σεζόν, βέβαια, που λογικά θα ισχύει το νομοσχέδιο, τέτοιες περιπτώσεις θα εξετάζονται διαφορετικά. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης έχει να κάνει με τη μήνυση του 11χρονου που αναμένεται να τραβήξει καιρό. Σε αυτή τη μήνυση το περιεχόμενο του βίντεο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και, αν οι δύο άνδρες κατηγορηθούν για πρόκληση, τότε μπορεί το πόρισμα του ποινικού δικαστηρίου να μεταφερθεί με κάποιο τρόπο στο αθλητικό, σε μία περίοδο που πλέον θα χρησιμοποιούνται οι εικόνες των βίντεο.

Μέχρι τότε βέβαια, ποιος ζει και ποιος πεθαίνει, ή μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, ποιος ξέρει αν θα βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα ο Κασάμι και ο Περέιρα!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα