Στη Δικαιοσύνη τα «θαλασσοδάνεια» της ΕΠΟ

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει μία ακόμη υπόθεση με πρωταγωνιστές παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο λόγος για τα περιβόητα δάνεια της περιόδου 2014-2016 που, σύμφωνα με δημοσιεύματα και πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, δόθηκαν από προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ σε προέδρους ποδοσφαιρικών ενώσεων.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης, την οποία ανέλαβε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Α» ο 21ος πταισματοδίκης Αθηνών, ο οποίος ξεκίνησε να παίρνει καταθέσεις. Τα δάνεια αυτά δίνονταν κατόπιν αιτημάτων των συγκεκριμένων των προέδρων, όμως δύο είναι τα στοιχεία που ενδιαφέρουν τη Δικαιοσύνη. Πρώτον εάν τα δάνεια δεν εκταμιεύονταν στους λογαριασμούς των ποδοσφαιρικών ενώσεων αλλά σε αυτούς των προέδρων και δεύτερον εάν ήταν τόσο υψηλά –και με δεδομένο ότι στα ταμεία των ενώσεων δεν θα έμπαινε ούτε ευρώ- που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και «θαλασσοδάνεια».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στέλεχος της ΕΠΟ είχε φροντίσει ώστε τα δάνεια αυτά να διαγραφούν με την ένδειξη «αδυναμία εισπραξιμότητας». Όπως προέκυψε από το πολυσέλιδο πόρισμα της ελεγκτικής εταιρείας Deloitte «ο πρώτος υπολογισμός για τον ανεξέλεγκτο δανεισμό φτάνει στο 1,5 εκατ. ευρώ».

Την καταγγελία έκανε ο νυν αν. πρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου, Νικόλαος Βακάλης, με τα μέλη του δ.σ. της τότε ΕΠΟ να καλούνται σε προκαταρκτική εξέταση από τον 21ο πταισματοδίκη. Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι κακουργηματικής μορφής (απάτη, απιστία και υπεξαίρεση)». Εν αν αναμονή καταθέσεων…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα