Στη Κεφαλονιά την Παρασκευή ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

 Στη Κεφαλονιά θα βρεθεί την Παρασκευή ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος  προκειμένου να ελέγξει ο ίδιος την κατάσταση που βρίσκονται οι σχολικές εγκαταστάσεις μετά το σεισμό της περασμένης Κυριακής στο νησί.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες από τους αρμόδιους φορείς του κράτους για να επανέλθει το νησί της Κεφαλονιάς στους κανονικούς του ρυθμούς ζωής, μετά τον σεισμό της Κυριακής. Ο συντονιστής όλων των εργασιών που πραγματοποιούνται στο νησί, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την κατάσταση που επικρατεί. Συγκεκριμένα, ο κ. Σπύρου δήλωσε ότι «προσπαθούμε με κάθε τρόπο να επαναφέρουμε τους κανονικούς ρυθμούς ζωής στην Κεφαλονιά. Οι κάτοικοι, ιδιαίτερα αυτοί του Ληξουρίου και των γύρω χωριών, ταλαιπωρήθηκαν αρκετά αλλά ο κρατικός μηχανισμός από την αρχή ήταν δίπλα τους».

Σε ότι αφορά τα κτίρια και τις κατοικίες του νησιού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ο κ. Σπύρου ανέφερε ότι «η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται. Πλέον ελέγχονται τα σπίτια. Κάποια σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα, ήδη έχουν έρθει στο νησί ειδικές λυόμενες αίθουσες για να συνεχιστούν κανονικά τα μαθήματα. Τις εγκαταστάσεις θα επιβλέψει, ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος, που θα φτάσει αύριο το πρωί στο νησί».

Στην συνέχεια ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε και στα νοσοκομεία του τονίζοντας: «ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με δική του παρέμβαση, έδωσε εντολή να σταλθούν στο νησί όσοι γιατροί χρειαστούν προκειμένου να στελεχώσουν στο ακέραιο τα νοσοκομεία της Κεφαλονιάς και να αντιμετωπιστούν τυχόν ελλείψεις».

«Οι σεισμόπληκτοι», συνέχισε, «σιγά σιγά αποζημιώνονται με χρήματα από την πρόνοια μέσω του δήμου Κεφαλονίας, έπειτα από αίτηση που έχουν συμπληρώσει και τον έλεγχο που έχει γίνει, με το ποσό των 580 ευρώ. Από την πρώτη μέρα η κυβέρνηση, έδωσε χέρι βοηθείας στους κατοίκους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, με αναστολή πληρωμών υποχρεώσεων σε δημόσια ταμεία. Θα είμαστε δίπλα τους όσο χρειαστεί», κατέληξε ο περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου στην συνέντευξη του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα