Στη Κομοτηνή ο Ερντογάν – “Είσαι ο ηγέτης μας”

Στη Θράκη βρίσκεται ήδη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Πλήθος μουσουλμάνων τον υποδέχθηκε  την Κομοτηνή στην περιοχή γύρω από το τζαμί Κιρ Μαχαλέ σπου θα προσευχηθεί.

Τη στιγμή που ο Ταγίπ Ερντογάν μπαίνει στο τζαμί  το πλήθος φωνάζει «Ηγέτη, ηγέτη μας».Ενδεικτικό της αποθέωσης που γνώρισε ο Ερντογάν είναι πως το πλήθος περίμενε ένα νεύμα από τον Τούρκο πρόεδρο και ξέσπασε σε επευφημίες.

Λίγο νωρίτερα, περίπου στις 11.45 π.μ., είχαν φτάσει εκεί και οι ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μετέ, τους οποίους υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Τουρκικής Νεολαίας Νετζάτ Χουσείν, οι οποίοι περίμεναν στον αύλειο χώρο του τεμένους, καθώς δεν τους επετράπη η είσοδος σε αυτό.

Νωρίτερα έφτασε ο δήμαρχος του Οσμάν Σατζή Προύσας, Μουσταφά Ντουντάρ, ο οποίος κατάγεται από το χωριό Δροσιά του δήμου Αρριανών, ενημερώνοντας ότι δεν έχουν έρθει λεωφορεία από τη γείτονα χώρα και δηλώνοντας ότι οι πρόεδροι των δύο κρατών πρέπει να συνεργαστούν για το καλό των δύο λαών.

Μεγάλη αστυνομική δύναμη στον χώρο, πάνω από 30 αστυνομικοί περιφρουρούν το τέμενος, ενώ για την είσοδο σε αυτό απαιτείται εξονυχιστικός έλεγχος

Πάρα πολλοί δημοσιογράφοι τόσο από Ελλάδα όσο και από Τουρκία, αλλά και αντιπρόσωποι από διεθνή δίκτυα βρίσκονται στον χώρο του τζαμιού Κιρ Μαχαλέ.

Φωτογραφίες από το πλήθος του κόσμου που περίμενε τον Ερντογάν στο τζαμί:

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα