Στη Μόσχα ο Βούτσης- Ποιους θα συναντήσει

Στη Ρωσία και πιο συγκεκριμένα στη Μόσχα πραγματοποιεί επίσκεψη από την Δευτέρα 12  έως την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου ο Νίκος Βούτσης όπου θα έχει μπαράζ επαφών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής  θα έχει συναντήσεις με τους προέδρους των δύο νομοθετικών σωμάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας, Βιατσεσλάβ Βολόντιν και και την Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Βαλεντίνα Ματβιένκο. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ανταποκρινόμενος στην τιμητική πρόσκληση της κ. Ματβιένκο θα μιλήσει ενώπιον της ολομέλειας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου.

Εξάλλου, ο Ν. Βούτσης από κοινού με τον κ. Βολόντιν και την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας Λυδία Κονιόρδου θα παραστούν στην επίσημη εκδήλωση για την ολοκλήρωση του Αφιερωματικού Έτους Ρωσίας στην Ελλάδα και Ελλάδας στη Ρωσία 2016, που θα λάβει χώρα στο Κρατικό Ιστορικό Μουσείο της Μόσχας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Ν. Βούτσης θα παραστεί επίσης στα εγκαίνια της έκθεσης Μποκόρου στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Μόσχας, ενώ θα συναντηθεί και με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

Κατά την επίσκεψή του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο Πρόεδρος της Βουλής θα συνοδεύεται από τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής Κώστα Αθανασίου, τον Πρέσβη Ηλία Κλη ως Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και Συντονιστή για το Έτος 2016, τον Διπλωματικό Σύμβουλο της Βουλής, Πρέσβη επί τιμή Σπύρο Θεοχαρόπουλο, τη Γενική Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων και Επικοινωνίας της Βουλής, Νάγια Μήλιου, και την Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης της Βουλής, Αδαμαντία Καρυοφύλλη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα