Στη Νέα Υόρκη ο Κοτζιάς – “Μονομαχία” με Τσαβούσογλου για το Κυπριακό

Ταξίδι στη Νέα Υόρκη πραγματοποιεί ο Νίκος Κοτζιάς όπου θα έχει μπαράζ επαφών και μεταξύ αυτών θα συναντήσει το Σάββατο και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προκειμένου να θέσουν όλα τα ζητήματα του Κυπριακού και κυρίως τα θολά σημεία των διαπραγματεύσεων.

Στην Αμερικανική πόλη θα βρεθεί για τον ίδιο λόγο και ο Μεβλούτ Τσαβούσλογου και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει ήδη κλειστεί ραντεβού των δυο υπουργών Εξωτερικών σε μια προσπάθεια να «ξεκλειδώσουν» όλα τα θέματα που «καίνε» αυτή τη στιγμή τις δυο πλευρές για τα ζητήματα των εγγυήσεων και της ασφάλειας που θα συζητηθούν στην πολυμερή της Γενεύης.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές και συγκεκριμένα από την εφημερίδα Χουριέτ το ραντεβού ζήτησε από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών ο Νίκος Κοτζιάς ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του.

Eν τω μεταξύ, συνάντηση με τον Βρετανό υπουργό Επικρατείας και Ευρωπαϊκών υποθέσεων ‘Αλαν Ντάνκαν είχε το πρωί της Πέμπτης ο Νίκος Κοτζιάς, πριν αναχωρήσει για την Νέα Υόρκη.

Βασικό θέμα συζήτησης, η οποία διήρκησε μιάμιση ώρα, ήταν το ζήτημα των εγγυήσεων εν όψει της πολυμερούς διάσκεψης της Γενεύης στις 12 Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα