“Στη Ν.Δ. υπάρχουν ιερατεία, φέουδα και επετηρίδα”

Βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών της 22ης Νοεμβρίου. Ο λόγος για τον Ανδρέα Παπαμιμίκο ο οποίος τελικά παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των εκλογών στη Ν.Δ. για την ανάδειξη  του νέου αρχηγού ο γραμματέας του κόμματος  διατύπωσε τη  θέση ότι στη ΝΔ υπάρχουν ιερατεία, φέουδα και επετηρίδα διατύπωσε υπογραμμίζοντας πως αυτό που ζητείται από το κόμμα του είναι μια ισχυρή αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ, ανανέωση και υπεύθυνη πολιτική πρόταση για την χώρα.

Σε δηλώσεις του στο vima.gr ο κ.Παπαμιμίκος τόνισε ότι η συμμετοχή των 400.000 και πλέον ψηφοφόρων στις εσωκομματικές εκλογές επιβεβαίωσε, παρά τα όσα συνέβησαν, ότι η ΝΔ παραμένει σταθερός πυλώνας του πολιτικού συστήματος.

«Η χώρα έχει ανάγκη άμεσα από μία αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή και αυτό ζήτησαν την προηγούμενη Κυριακή οι πολίτες.

Ισχυρή αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ, ανανέωση και μια υπεύθυνη πολιτική πρόταση για τη χώρα.

Αυτό ζητούν οι πολίτες και εύχομαι η νέα ηγεσία, όποια και αν είναι αυτή, να τους δικαιώσει» υποστήριξε ο κ.Παπαμιμίκος, ο οποίος παραδέχεται ότι έκανε λάθη κατά τα δυόμιση χρόνια που είναι γραμματέας της ΝΔ.

«Ναι, εννοείται ότι έκανα λάθη. Μόνο όποιος δεν δουλεύει δεν κάνει» είπε ο κ.Παπαμιμίκος, τονίζοντας ότι «το μεγαλύτερό μου λάθος ήταν ότι αντί να συμβιβαστώ με την επετηρίδα και τα «ιερατεία» που έχουν καθιερώσει κάποιοι, θέλησα να ανοίξω το δρόμο για να έχουν οι νεότεροι ίσες ευκαιρίες».

«Δυστυχώς σ” αυτή την παράταξη κάποιοι εμποδίζουν σκόπιμα την εξέλιξη και μ” αυτό δε μπορούσα να συμβιβαστώ» υπογράμμισε ο κ.Παπαμιμίκος, ο οποίος ερωτηθείς ποιοι είναι αυτοί στο εσωτερικό της ΝΔ που δεν ήθελαν την ανανέωση και από πού υπονομεύτηκε και πολεμήθηκε αυτή η προσπάθεια, τόνισε: «Από ανθρώπους που είχαν μάθει να βολεύονται σε μια συρρικνωμένη αλλά ελεγχόμενη παράταξη, γιατί γνώριζαν πως από τη στιγμή που θα άνοιγαν οι πόρτες, θα είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τους μη ικανούς».

«Δε φοβάμαι λοιπόν να πω την άποψή μου, ακόμα και αν χρειάζεται να συγκρουστώ» τόνισε ο γραμματέας της ΝΔ, αναφέροντας ότι για το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, ο ίδιος είχε υποστηρίξει πριν δύο χρόνια πως είναι αυτονόητο να το φέρει στη Βουλή η ΝΔ.

«Τότε οι περισσότεροι εντός του κόμματος με κοιτούσαν με μισό μάτι. Τελικά το έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και η παράταξή μας ήταν αμήχανη» είπε ο κ. Παπαμιμίκος.

«Προσωπικά δούλεψα αμέτρητες ώρες για μια διαφορετική Νέα Δημοκρατία, με διαφορετική κουλτούρα και σύγχρονες διαφορετικές αντιλήψεις. Μια Νέα Δημοκρατία που θα είχε ζωτικό της χώρο το σύγχρονο μεταρρυθμιστικό Κέντρο. Αυτό ξεβόλεψε αρκετούς. Όμως νιώθω πραγματικά πολύ καλά με τον εαυτό μου, γιατί δεν έκανα πίσω ούτε μια στιγμή από εκείνες που έπρεπε να αναμετρηθώ με την παλιά νοοτροπία».

Στο ερώτημα τι σημαίνει για τον ίδιο παλιά νοοτροπία και εάν αυτή ταυτίζεται κατά την άποψή του με παλαιότερους βουλευτές, οι οποίοι συχνά πυκνά του επιτέθηκαν, απάντησε ότι «στις αυτοδιοικητικές εκλογές, προσπάθησα να πάμε χωρίς σκληρά χρίσματα για να προσελκύσουμε στην αυτοδιοίκηση ανθρώπους καταξιωμένους επαγγελματικά, δίχως έντονες κομματικές αναφορές.

Αυτό δεν άρεσε στους σκληρά κομματικούς «παράγοντες», οι οποίοι αντέδρασαν σε πολλές περιπτώσεις, καθώς δεν ήθελαν νέα πρόσωπα στην περιοχή τους. Όπου ακολουθήθηκε αυτή η στρατηγική, η ΝΔ κέρδισε και γι” αυτό πέτυχε να κερδίσει τη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της χώρας».

Ερωτηθείς εάν θα παραιτηθεί από τη θέση του γραμματέα, ο κ.Παπαμιμίκος τόνισε ότι «γνωρίζω πολύ καλά πότε να κλείνω τους κύκλους μου. Την επομένη του δεύτερου γύρου θα ανακοινώσω την απόφασή μου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα