Στη Σάμο για τα σαράντα χρόνια της Ν.Δ. ο Βαρβιτσιώτης

Στη Σάμο βρέθηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης όπου ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση για τα σαράντα χρόνια της Ν.Δ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Οίνου στο Μαλαγάρι με την παρουσία μεγάλου αριθμού μελών και φίλων του κόμματος πστο Μουσείου Οίνου στο Μαλαγάρι.

Στην αρχή προβλήθηκε ντοκιμαντέρ, από τους σταθμούς του κόμματος από το 1974 έως σήμερα, ενώ στη συνέχεια μίλησαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σάμου, Νίκος Στεφανής και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Μάρκου.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην προσφορά του κόμματος στην Ελλάδα και την δύσκολη αποστολή που έχει αναλάβει να βγάλει την χώρα από την κρίση. Τον υπουργό συνόδευε και ο πολιτευτής της Ν.Δ Μάνος Λογοθέτης.

«Εθνική πρόκληση η ανάπτυξη του Βορείου Αιγαίου»

Επίσης έκανε εκτενή αναφορά στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα για τη βελτίωση του ακτοπλοϊκού δικτύου στο Βόρειο Αιγαίο κατά τη διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης που είχε με φορείς της ευρύτερης περιοχής της Σάμου αλλά και του υπόλοιπου βορείου Αιγαίου.

«Για μένα το Αιγαίο και τα νησιά του είναι πλούτος και όχι μειονέκτημα. Είναι πλούτος πολιτισμού, ιστορίας και προοπτικής για το μέλλον και ειδικά για το Βόρειο Αιγαίο η ανάπτυξη και η αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων του αποτελεί εθνική πρόκληση» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «πολιτεύομαι με το βλέμμα στους νησιώτες και στην προσπάθειά μου αυτή δεν πρόκειται να δειλιάσω απέναντι σε κανένα προσωπικό και πολιτικό κόστος. Έτσι έπραξα πρόσφατα για θέμα του Βορείου Αιγαίου, έτσι θα συνεχίσω να πράττω».

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι προχωρά σύντομα στις απαραίτητες ενέργειες που θα λύσουν οριστικά και μόνιμα το υδροδοτικό πρόβλημα των νησιών καθώς και της κοστοβόρας μεταφοράς του νερού με την αξιοποίηση της μονάδας αφαλάτωσης, κατεβάζοντας το κόστος της υδροδότησης του Αιγαίου κατά 60%.

«Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα δοθούν για επενδύσεις και έργα στα νησιά με έμφαση στην ανάπτυξη των λιμενικών τους υποδομών», υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Οι τοπικοί φορείς στο σύνολό τους ευχαρίστησαν τον υπουργό για τη λύση που έδωσε στο χρόνιο και ζωτικό πρόβλημα της συγκοινωνίας και της επικοινωνίας τους με τη Βόρεια Ελλάδα.
Χαρακτηριστικά η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου καλωσορίζοντας τον υπουργό ανέφερε ότι «με τις αποφάσεις του, μετά από χρόνια και πολλούς διατελέσαντες στο ίδιο πόστο, χάραξε μια αχτίδα ελπίδας για ολόκληρο το Β. Αιγαίο και την ακτοπλοΐα του».

Λίγες ώρες νωρίτερα ο υπουργός επισκέφθηκε το κεντρικό λιμεναρχείο Σάμου και συνομίλησε με τα στελέχη της Λιμενικής αρχής τα οποία καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με την παράνομη μετανάστευση, εκφράζοντάς τους τόσο την προσωπική του ευγνωμοσύνη αλλά και την ευγνωμοσύνη ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ξεκαθάρισε ότι βρίσκεται στο πλευρό τους συνεχίζοντας την προσπάθεια να επιλύει χρόνια προβλήματά τους, όπως πριν από λίγους μήνες το ιατροφαρμακευτικό. «Χάρη στην αυταπάρνηση που επιδεικνύετε καθημερινά τόσο τα στελέχη του λιμενικού όσο και όλο το ένστολο προσωπικό η χώρα κρατήθηκε όρθια στα χρόνια της κρίσης».

Ο υπουργός συναντήθηκε επίσης με το δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Κατρακάζο ενώ παρόντες στην σύσκεψη για το ακτοπλοϊκό ήταν ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, η βουλευτής του νομού Αγνή Καλογερή, ο πολιτευτής της ΝΔ Μάνος Λογοθέτης, ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος, ο δήμαρχος Φούρνων Γιάννης Μαρούσης, ο έπαρχος Ικαρίας Στέφανος Παμφίλης καθώς και εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου και παραγωγικών φορέων του νησιού.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι «για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων χρειάζεται από κοινού συνεργασία κράτους και τοπικών κοινωνιών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα