Στη φυλακή ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρόεδρος της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Άνχελ Μαρία Βιγιάρ που οδηγήθηκε την Πέμπτη (20/7) στη φυλακή μαζί με το γιο του αλλά και τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του δικαστή, τα εγκλήματα που τέλεσαν οι τρεις άνδρες είναι ιδιαιτέρως σοβαρά και δεν είναι δυνατόν να αφεθούν ελεύθεροι.

Πρόκειται για σκάνδαλο διαφθοράς πρωτοφανές στα ποδοσφαιρικά χρονικά με τον Βιγιάρ να κατηγορείται για απιστία στην διοίκηση, υπεξαίρεση, δωροδοκία, πλαστογραφία και πιθανή αποκάλυψη περιουσιακών στοιχείων, όλα σε σχέση με την οργάνωση αγώνων της εθνικής ομάδας της χώρας. Σύμφωνα με τις έρευνες, τα ποσό που μπορεί να «τσέπωσαν» οι κατηγορούμενοι μπορεί να αγγίζει τα 45 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία της Ομοσπονδίας.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «El Mundo», η έρευνα που οδηγεί τον Βιγιάρ στη φυλακή μέχρι να γίνει η δίκη του, άρχισε με αφορμή μια αδικαιολόγητη καταβολή 20 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν το σπάσιμο μονομερώς σύμβασης που αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων της εθνικής ομάδας και άλλες εμπορικές συμφωνίες με τη «Grupo Santa Mónica», εταιρεία στην οποία ήταν πρόεδρος ο Χεσούς Σαμπέρ, ο οποίος πέθανε πριν από δύο χρόνια.

Ο Βιγιάρ εξετάζεται και από την επιτροπή ηθικής της FIFA λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση διαφθοράς και διαπλοκής σχετικά με την ανάθεση των Μουντιάλ του 2018 και του 2022 σε Ρωσία και Κατάρ αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα