Στη φυλακή 42χρονος που διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Στη φυλακή οδηγήθηκε 42χρονος που καταδικάστηκε για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους €50.000 με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 42χρονο για κατοχή διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων που συνδέεται με την απειρία των ανηλίκων κατά συνήθεια χωρίς ελαφρυντικό, για την οποία του επέβαλε την κάθειρξη, ενώ τον απάλλαξε από την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 10 έτη. Στην απολογία του αποδέχτηκε την κατηγορία της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας ενώ δικαιολογήθηκε πως δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση την περίοδο εκείνη και πως δεν ήταν ο εαυτός του.
Συγκλονιστική ήταν η εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας: «Τέτοιου είδους υποθέσεις μου προκαλούν ντροπή και μεγάλη θλίψη για τους κατηγορουμένους. Ο 42χρονος είχε επιλέξει συνειδητά να ζει απομονωμένος, αντικοινωνικά χωρίς ερωτική σύντροφο σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες και να ικανοποιεί τις ανάγκες του από τις εικόνες παιδικής πορνογραφίας. Ως δεινός χρήστης του διαδικτύου δημιούργησε την δική του σελίδα και μέσω αυτής είχε επαφή και με άλλα άτομα που έχουν σχέση με το αισχρό αυτό αντικείμενο».
Η εισαγγελική λειτουργός μίλησε και για τα δωμάτια που ενοικίαζε ο κατηγορούμενος με σκοπό όπως είπε να βρίσκεται κοντά σε παιδιά γι’ αυτό και προσκαλούσε οικογένειες.
Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την καταδίκη του 42χρονου για την κατηγορία της κατοχής και διάθεσης ως μία πράξη, υλικού παιδικής πορνογραφίας χωρίς ελαφρυντικό και την αθώωσή του για την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκων. «Η διαίσθησή μου μού λέει ότι ασέλγησε, δυστυχώς τα στοιχεία δεν αποδεικνύουν κάτι τέτοιο και πρέπει να προτείνω την απαλλαγή του λόγω αμφιβολιών» είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα