“Στη χούντα δεν μπορούσαμε να κάνουμε πορείες…”

Για τις κινήσεις  που καταβάλλει η κυβέρνηση προκειμένου να  βγει η χώρα από το μνημόνιο αναφέρθηκε εκ νέου η Σοφία Βούλτεψη. Η κυβερνητική εκπρόσωπος σε συνέντευξή της  στην τηλεόραση του ΑΝΤ1  μίλησε για  προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσει μία συμφωνία για έξοδο από το μνημόνιο, εν μέσω μίας δύσκολης διαπραγμάτευσης. Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως “στη χούντα δεν μπορούσαμε ούτε να κάνουμε πορείες, ούτε απεργίες».

«Μέχρι τώρα, όλες οι συμφωνίες μας ήταν για είσοδο. Τώρα, προσπαθούμε να βγούμε από το μνημόνιο», δήλωσε η κ. Βούλτεψη, προσθέτοντας, ωστόσο ότι, βγαίνοντας από το μνημόνιο, πρέπει να έχουμε δημιουργήσει «οπωσδήποτε και θα το έχουμε κάνει, ένα δικό μας εθνικό σχέδιο, το οποίο θα το ακολουθήσουμε» τόνισε αρχικά η Σοφία Βούλτεψη.

 “Όποιος δεν κάνει τίποτα, δεν κάνει λάθη”

Σχετικά με τις αλλαγές που έχουν έγιναν στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος επισήμανε ότι, όποιος δεν κάνει τίποτα, δεν κάνει λάθη. «Είμαι η τελευταία που θα κρίνω με βάση ένα λάθος οποιονδήποτε. Όταν έχεις να κάνεις διακόσια διαφορετικά πράγματα και συγχρόνως διαπραγματεύεσαι για την έξοδο από το μνημόνιο, θα γίνουν και κάποια λάθη. Όμως, δεν επηρέασε σε τίποτα αυτό το λάθος την ουσία. Οι άνθρωποι θα πάνε, αυτή τη στιγμή, να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους σε 100 δόσεις», υπογράμμισε.

“Oταν έρθει η ώρα θα βρεθούν οι 180”

Σχετικά με το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας εμφανίστηκε βεβαία ότι «όταν έρθει η ώρα θα βρεθούν οι 180 και περισσότεροι βουλευτές και πως θα προχωρήσει η κυβέρνηση και θα συνεχίσει το έργο της».

 “Η τρόικα θα έρθει”

Μεταξύ άλλων, η κ. Βούλητεψη είπε ότι η τρόικα θα έρθει. «Είναι βέβαιο ότι συζητάμε με τους εταίρους και τους δανειστές μας για όλα τα θέματα και αυτό είναι το φυσιολογικό. Όλα τα άλλα τα οποία λέγονται είναι απλώς επαναστατικές κουβέντες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Απόλυτο αλαλούμ στο ΣΥΡΙΖΑ”

Παράλληλα, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Εγώ πλέον έχω χάσει το λογαριασμό. Άλλα λέει ο ένας, άλλα λέει ο άλλος. Να καταλάβει και ο ελληνικός λαός ότι εδώ πρόκειται για το απόλυτο αλαλούμ. Δεν προλαβαίνουμε να μαζεύουμε δηλώσεις της αντιπολίτευσης και από τις οποίες δεν βγαίνει κανένα νόημα».

Και συνέχισε λέγοντας: “Τα  σχέδια των στελεχών της φέρνουν σύγχυση και θα οδηγήσουν στην χρεοκοπία. Ο λαός δεν είναι χρεοκοπημένος, περνάει δυσκολίες αλλά θα έρθει σε καλό δρόμο».
Επέκρινε την αντιπολίτευση γιατί «η χούντα συνδέεται με την τρόικα» και έτσι προκαλείται σύγχυση στην ιστορική μνήμη και κατέληξε: «Στη χούντα δεν μπορούσαμε ούτε να κάνουμε πορείες, ούτε απεργίες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα