Στη FIFA η Αλβανία: Καταγγέλλει την Ελλάδα για εθνικισμό

Τη γραμμή της ευθείας σύγκρουσης επέλεξε η Αλβανία απέναντι στην Ελλάδα, προχωρώντας σε καταγγελία για τη σημαία που αναρτήθηκε στο Καραϊσκάκη, στον φιλικό αγώνα με το Μαυροβούνιο.

Η μεγάλη ελληνική σημαία, με το δικέφαλο αετό στη μέση και η αναφορά στο πάνω μέρος της στη Βόρεια Ήπειρο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της γειτονικής χώρας. Τη σημαία σήκωσαν μέλη της οργάνωσης «Βόρεια Ήπειρος 2014», με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου για την Επανάσταση του 1821.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αλβανίας εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί:

«Η Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τη βαθιά της αγανάκτηση για την ανάδειξη των εξτρεμιστικών εθνικιστικών συμβόλων. Η εμφάνιση μίας γιγαντιαίας σημαίας στο γήπεδο, η οποία προκαλεί ένα πνεύμα ανοιχτού μίσους, δεν αντιπροσωπεύει μόνο μια ομάδα εξτρεμιστών οπαδών, αλλά και αποδεικνύει την έλλειψη στην οργάνωση και τη διοίκηση του παιχνιδιού από τη χώρα υποδοχής. Αυτά τα επεισόδια δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και παραβιάζουν τους κανόνες της FIFA.

Οι αρμόδιες επιτροπές της FIFA θα πρέπει να πάρουν θέση σχετικά με αυτή την υπόθεση προώθησης εθνικισμού, και δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα του Fair Play».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα