Στις αγορές για άντληση 250 εκατ. ευρώ η Wind

Στις αγορές βγαίνει η Wind Hellas αφού η θυγατρική εταιρεία της, η Crystal Almond S.à r.l, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, προχώρησε στην έκδοση ομολόγων, τα οποία λήγουν το 2021, για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων υποχρεώσεων και την χρηματοδότηση επενδύσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Crystal Almond (εκδότρια) προχώρησε στην έκδοση πενταετούς διάρκειας ομολογιών ύψους 250 εκατ. ευρώ, με στόχο την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων υποχρεώσεων και την χρηματοδότηση επενδύσεων.

Η διοίκηση της εταιρείας τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε πως τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού, συνολικού ύψους 175 εκατ. ευρώ καθώς και για την προώθηση του επενδυτικού της σχεδίου. Ανάδοχοι της ομολογιακής έκδοσης είναι η JP Morgan και η Citi.

Eν τω μεταξύ, πιστοληπτική αξιολόγηση Β- θέτει ο οίκος Fitch στην Largo Intermediary Holdings Limited (Wind Hellas) με σταθερό outlook.

Παράλληλα, θέτει αξιολόγηση Β(ΕΧP)/RRE στους τίτλους που εκδίδει σήμερα η Crystal Almond, θυγατρική της εταιρίας με έδρα το Λουξεμβούργο.

Η αξιολόγηση της Wind Hellas στηρίζεται από την έμπειρη διοικητική ομάδα, τη σταθεροποιούμενη ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και τη θέση της εταιρίας τόσο στην σταθερή όσο και στην κινητή τηλεφωνία, αλλά και τη συνεργασία της με τη Vodafone στα δίκτυα κινητής 2G και 3G.

Οι παράγοντες αυτοί αντισταθμίζονται από τους σοβαρούς κινδύνους που υφίσταται η εταιρία και η ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών από την αρχή της κρίσης, καθώς και από τον ισχυρό ανταγωνισμό από τον ΟΤΕ και τη Codafone.
Η αξιολόγηση της ελληνικής εταιρίας περιορίζεται επίσης και από το “ταβάνι” του Β- λόγω της αντίστοιχης αξιολόγησης της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα