Στις κάλπες από το πρωί οι δικηγόροι της Αθήνας

Προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες οι Αθηναίοι Δικηγόροι για να συμμετάσχουν στο διήμερο δημοψήφισμα που διεξάγεται σε όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας σχετικά με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τον τρόπο αντίδρασης του Δικηγορικού Σώματος.

Την απόφαση για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος έλαβε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 138 του Κώδικα Δικηγόρων. Βασικός στόχος του δημοψηφίσματος είναι να εκφράσουν οι Έλληνες Δικηγόροι τη θέση τους για ένα νομοσχέδιο που έχει συγκεντρώσει τα πυρά ολόκληρου του νομικού κόσμου της χώρας. Πρωταρχικό μέλημα των πρωτοβουλιών του Δικηγορικού Σώματος είναι η προστασία της κοινωνίας και των δικαιωμάτων των πολιτών που πλήττονται καίρια από τις διατάξεις τού εν λόγω νομοσχεδίου.
Το διήμερο δημοψήφισμα ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί και τις δύο ημέρες, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Οι εκλογείς πρέπει να έχουν μαζί τους τη δικηγορική ταυτότητα ή οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο, Ασφαλιστικό Βιβλιάριο κ.ά.).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα